Edgaras Jankauskas: išpildėme žaidimo planą

Edgaras Jankauskas: išpildėme žaidimo planą

Po draugiškų rungtynių Rumunijoje Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas, nepaisant rezultato, buvo patenkintas, jog žaidėjai įvykdė nustatytas užduotis ir pademonstravo kovingą žaidimą.

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė draugiškose rungtynėse išvykoje trečiadienį 0:1 (0:0) turėjo pripažinti Rumunijos komandos pranašumą.

"Mūsų turėtą planą vyrai išpildė pilnai. Žinojome, kokia galinga Rumunijos rinktinė, kaip ji atakuoja. Atėmėme tuos ginklus, kuriais jie pasižymi. Uždarėme kraštus, bet jie susidarė galimybę įmušti tolimu smūgiu. Be abejo, tai aukšto meistriškumo komanda, ko gero, aukštesnio už mūsų, tačiau atsidavimu jiems nenusileidome, sąžiningai vyriškai kovėmės. Varžovams nebuvo lengva pasiekti pergalę. Ar tenkina debiutavęs Edvinas Girdvainis? Bent dabar, po rungtynių, esu patenkintas - manau kad jis sužaidė puikiai, bet nenorėčiau vieno išskirti, visi komandos žaidėjai atidavė visas jėgas", - lff.lt sakė E. Jankauskas.

Lietuvos rinktinės puolėjas, rezultatyviausias Danijos čempionato žaidėjas Lukas Spalvis mano, kad lietuviams pritrūko sėkmės.

"Manau, kad rungtynės buvo neblogos. Žinojome, ką turėjome daryti aikštėje, turėjome savo žaidimo braižą. Mūsų tikslas uždaryti plotus, apsiginti ir greitai pereiti į ataką. Manau, kad tas gerai pavyko, daug ką išpildėme. Antrajame kėlinyje gerai pradėjome, pirmas 10-15 minučių paspaudėme varžovus, bet nuostabiu įvarčiu mus "nuginklavo". Gražus įvartis, belieka pasveikinti varžovus. Nuo tokių įvarčių sunku apsiginti. Šiek tiek pritrūko sėkmės. Jie neturėjo daug progų, tik vieną kitą po kampinio", - mintimis dalinosi L. Spalvis.

Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) reitinge Rumunija užima 16-ąją vietą, o Lietuva yra 128-a.

Šeštadienį lietuviai Maskvoje susitiks su Rusijos komanda.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder