Edgaras Jankauskas: kiekvienos rungtynės mums svarbiausios

Edgaras Jankauskas: kiekvienos rungtynės mums svarbiausios

Šeštadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione buvo surengta Lietuvos rinktinės trenerio Edgaras Jankausko ir puolėjo Fiodoro Černycho spaudos konferencija, kurioje buvo aptartos ateinančios sekmadienio pasaulio čempionato atrankos rungtynės su Anglija, rašo lff.lt.

Anglijos rinktinė atvyko į Vilnių užsitikrinusi pirmą vietą F grupėje bei kelialapį į kitų metų pasaulio čempionatą Rusijoje. Savo ruožtu Lietuva jau negali pakilti iš penktos pozicijos ir, nepriklausomai nuo susitikimo baigties, išliks dabartinėje vietoje.

„Mes labai atsakingai ruošiamės šioms rungtynėms ir manau, kad komandos nuotaikos yra geros ir kovingos, nežiūrint į nesėkmingą rezultatą Maltoje. Vyrai yra pasiruošę kovai ir papildomos motyvacijos rungtynėms su tokia rinktine ieškoti nereikia. Jaučiame nuovargį, bet mes tinkamai pasiruošime rungtynėms“, - sakė E. Jankauskas.

Nors šios rungtynės jau nepakeis abiejų komandų turnyrinės lentelės pozicijos, tačiau Lietuvos strategas tikina, jog jo komandai dvikova bus svarbi: „Nėra taip, kad šios rungtynės mums nieko nelemia. Kiekvienos rungtynės mums yra pačios svarbiausios ir kaip finalas. Žaisime su pajėgia komanda pilnų tribūnų akivaizdoje. Nei vienose rungtynėse ankščiau mums nekilo jokių klausimų dėl jų svarbos“.

„Sudėties rotacija yra būtina, nes ne pirmą kartą žaidžiame mačą po trijų dienų pertraukos ir žinome, kad trūksta šviežumo antrose rungtynėse, todėl keitimai turi būti“, - dėstė E. Jankauskas, kuris taip pat pabrėžė, jog jo auklėtiniams reikės padaryti viską, kad sustabdytų „įvarčių mašiną“ Harį Keiną (Harry Kane).

Lietuvos rinktinės kapitonas F. Černychas antrino treneriui ir teigė, jog komanda rimtai ruošiasi dvikovai su grupės lyderiais: „Žaisime savo stadione, savo fanų akivaizdoje. Žinome, ko tikėtis iš Anglijos rinktinės. Ruošiamės, analizuojame ir tikimės pasiekti pozityvų rezultatą“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder