Egidijus Kavaliauskas krito prieš žvaigždę, bet sulaukė pagarbių įvertinimų

Egidijus Kavaliauskas krito prieš žvaigždę, bet sulaukė pagarbių įvertinimų

Publika norėjo pramogos ir ją gavo. Egidijaus Kavaliausko bandymas nukauti vieną ryškiausių pasaulio boksininkų buvo drąsus iššūkis, tačiau realiai neįgyvendinamas.

Terrence'as Crawfordas sekmadienį paryčiais Niujorke iškovojo 36-ąją iš eilės pergalę per karjerą ir išsaugojo pasaulio bokso organizacijos (WBO) pusvidutinio svorio (iki 67 kg) čempiono diržą.

31-erių amerikietis pakirto metais vyresnį lietuvį devintajame (iš numatytų 12) raunde, kai dukart pasiuntė į nokdauną ir teisėjas sustabdė kovą, paskelbęs pergalę techniniu nokautu.

T.Crawfordas 27-ąjį kartą baigė savo kovą anksčiau laiko nokautuodamas varžovą.

Prognozės nežadėjo nieko gero

E.Kavaliauskui, kuris irgi nebuvo pralaimėjęs profesionalų ringe, tačiau anksčiau nekovojo su garsiais varžovais ir patyrė pirmąją nesėkmę per 23 savo kovas.

„Norėjau, kad publika pamatytų nokautą, – po pergalės kalbėjo T.Crawfordas. – Kai leidau savo rankoms judėti, pataikiau lemiamus smūgius.“

Vis dėlto favoritas sulaukė rimto pasipriešinimo ir gavo daugiausia smūgių per visą karjerą – 118. Tačiau amerikietis tikino, kad specialiai leido lietuviui smūgiuoti ir todėl reagavo į tai su šypsena.

„Norėjau visus jus truputį palinksminti, – publikai kalbėjo čempionas. – Jis yra stiprus ir ištvermingas kovotojas, todėl norėjosi, kad publika reaguotų.“

E.Kavaliauskas nebuvo trokštamas varžovas amerikiečiui, nes nėra žinomas, tačiau pagal WBO reikalavimą jis privalėjo kovoti su lietuviu gindamas titulą.

Bokso ekspertai pripažino, kad lietuvis net pranoko lūkesčius, nes pirmuosius keturis raundus laikėsi tvirtai, o trečiajame netgi privertė T.Crawfordą suklupti.

Kai kas netgi įžvelgė nokdauną, bet teisėjas to nefiksavo, o JAV boksininkas teigė beveik nieko nejutęs, nes tiesiog slystelėjo.

„Jis pagavo mane geru smūgiu, bet visi matėte, kad atsilaikiau. Visai nebuvau sužeistas“, – kalbėjo amerikietis.

O nuo šeštojo raundo amerikietis tvirtai perėmė iniciatyvą ir sutvarkė reikalus, kaip ir buvo laukiama.

Septintajame raunde lietuvis atsidūrė ant grindų, o devintojo pradžioje dukart buvo nublokštas ant virvių ir kova baigėsi. 8 nuotr.Egidijus Kavaliauskas pralaimėjo kovą dėl WBO titulo Terrence'ui Crawfordui devintajame raunde techniniu nokautu.

„Man treneriai pasakė, kad mažiau taikyčiausi. Aš norėjau pataikyti tiksliau, nes pirmus smūgius pataikiau“, – sakė nugalėtojas.

Kovas organizuojančios organizacijos „Top Rank“ vadovas Bobas Arumas pagyrė E.Kavaliauską, nors ir nevertino jo kaip rimto konkurento, todėl derybos dėl kovos truko apie pusmetį.

„Vaikinas iš Lietuvos atidavė ringe savo širdį, nors kovojo su geriausiu šios kategorijos pasaulio boksininku. Lietuvis yra drąsus ir geras kovotojas.

T.Crawfordui tai nebuvo lengva kova, – kalbėjo B.Arumas. – Aš pasakiau lietuviui, kad jis kovėsi puikiai. Jis man atsakė, kad kovojo su geriausiu.“

Pagal trijų teisėjų vertinimus, po 8 raundų T.Crawfordas pirmavo taškais 79:72, 79:72 ir 78:73. Bokso ekspertas Danas Rafaelis sakė ESPN, kad lietuvis buvo vienas rimčiausių T.Crawfordo varžovų.  

„Jis kovojo širdimi ir darė tai gerai, nors pralaimėjo anksčiau laiko. Jis turėjo jėgos, ėjo pirmyn ir tai buvo smagi kova. Dabar E.Kavaliauskas pailsės ir gali sugrįžti į kovas. Nemanau, kad pamatysime jį svarbioje kovoje, bet galbūt jis sulauks dar vienos progos“, – teigė ekspertas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder