Eurelijus Žukauskas - "Švyturio" lygos prezidentas

Eurelijus Žukauskas - "Švyturio" lygos prezidentas

Dukart olimpiniam prizininkui ir Europos čempionui Eurelijui Žukauskui - naujos pareigos. 37-erių buvęs Lietuvos rinktinės krepšininkas tapo Klaipėdos "Švyturio" krepšinio mėgėjų lygos (ŠKKML) prezidentu.

Šios pareigos jam patikėtos per antradienį vykusį "Švyturio" lygos padėkos vakarą.
E. Žukauskas pats rungtyniavo debiutiniame šios lygos sezone (atstovavo "Emvadaros-Šalnos" ekipai), kuris baigėsi praėjusį savaitgalį. Tiesa, sezonas šiam krepšininkui buvo sėkmingas - iškovoti bronzos medaliai.

"Tapti prezidentu sutikau matydamas naujai susikūrusios lygos didelį potencialą ir norėdamas padėti Klaipėdos krepšiniui. Norėčiau, kad miesto vadovai atkreiptų dėmesį į "Švyturio" lygą, nes tai mieste pati masiškiausia ir geriausiai organizuota mėgėjų lyga, - kalbėjo E. Žukauskas.

- Kartu mes nuveiksime daugiau ir kviečiu visus Klaipėdos krepšinio mėgėjus jungtis į komandas ir registruotis naujam sezonui, kuriame ir vėl pats žadu dalyvauti, - pridūrė jis.

Priminsime, kad debiutinio "Švyturio" krepšinio mėgėjų lygos čempionais tapo "Alnio-Adrijaus" komanda, finale rezultatu 76:71 įveikusi "Danvitės" krepšininkus.  
Šiemet "Švyturio" lygoje varžėsi 21 komanda. Pasak lygos direktoriaus Andriaus Aušros, ateinančio sezono ambicijose suburti 40-50 komandų.

"Skirstysime komandas į penkias skirtingas grupes: elito, iššūkio, mėgėjų, veteranų (nuo 35 metų) ir moterų. Mūsų planuose, kad po penkerių metų "Švyturio" lygoje rungtyniautų 100 komandų. Turime užsibrėžę tokius tikslus ir bandysime tai įgyvendinti", - pabrėžė A. Aušra.   

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder