Eurelijus Žukauskas sugrįžo į krepšinio aikštę

Eurelijus Žukauskas sugrįžo į krepšinio aikštę

Klaipėdos miesto "Švyturio krepšinio mėgėjų lygą" (KKML) praskaidrino žinomi Klaipėdos krepšinio veikėjai - buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas Eurelijus Žukauskas ir buvęs "Neptūno" krepšininkas, dabar šio klubo direktorius Osvaldas Kurauskas. Abu jie apsivilko "Šalnos" ekipos marškinėlius.

Būtent šių krepšininkų pastangomis "Šalna" antrojo turo varžybose 97:83 nugalėjo "Gero sprendimo" ekipą. Nugalėtojams O. Kurauskas pelnė net 28 taškus, o E. Žukauskas - 16 taškų.

Nori išjudinti kaulus

"Esu pasiilgęs, tiesiog išalkęs krepšinio. Reikia išjudinti savo senus kaulus", - neslėpdamas šypsenos VE.lt sakė 37-erių E. Žukauskas.

Pasiteiravus, ar tai nebus tramplynas ir paskata vėl sugrįžti į profesionalųjį sportą, E. Žukauskas atsakė: "Pažaisiu savo malonumui ir tiek. Profesionalaus krepšinio jau prisiragavau užtektinai. Juk praėjusią vasarą bandžiau treniruotis su "Neptūnu", bet pajutau kelio skausmus. Kartą ar du per savaitę pasitreniruoti, pažaisti nėra blogai. Paskauda ir praeina, o kasdien profesionaliai sportuoti vargu ar galėčiau. Tiesiog jau neištempčiau", - sakė žinomas Lietuvos krepšininkas.

E. Žukauskas "Šalnos" komandos galimybes tapti šios mėgėjų lygos prizininkais vertina palankiai.

"Manau, kad turime galimybių prasibrauti į prizininkų gretas. Tik reikia šiek tiek daugiau bendrų komandos treniruočių ir susižaidimo. Viskas įgyvendinama", - pabrėžė pašnekovas.

Paklausus, ar komandos žaidėjai prašo patarimų, o galbūt žiūri lyg į krepšinio dievuką, E. Žukauskas šypsodamasis atsakė: "Jie žiūri į mane iš žemiau, bet mes visi gi lygūs. Aš gi nesu pasipūtęs, manau, kad rasime bendrą kalbą", - sakė krepšininkas.  

Varžosi 21 komanda

Iš viso Klaipėdos miesto "Švyturio krepšinio mėgėjų lygoje" rungtyniauja 21 komanda, jos yra suskirstytos į du divizionus. Viename - 11, kitame - 10 ekipų.

Jau sužaistos trijų turų rungtynės, po kurių pradeda aiškėti favoritai.

A pogrupyje kol kas be pralaimėjimų žygiuoja "Alnis - Adrijus" bei Palangos "Lokiai - Ega group", B - "Lemminkainen" bei "Šalna".

Praėjusios savaitės  rungtynėse "Lemminkainen" svečiuose 55:73 įveikė "Klaterą".
Pirmąją pergalę lygoje 73:64 prieš "PVM" ekipą iškovojo "Nbaworld.lt".

Dar vieną pergalę svečiuose šventė "Lemminkainen", 63:78 nugalėję "Naftą".

Po itin atkaklios kovos 80:81 Klaipėdos "Danvitė" turėjo pripažinti "Šalnos" pranašumą.
Vyriausi Švyturio KKML krepšininkai, "Reluva", 69:72 turėjo pripažinti gerokai mažesnį amžiaus vidurkį turinčios "Liberalų sąjūdžio" komandos pranašumą.

Po itin atkaklios ir dramatiškos kovos, pratęsimo metu Klaipėdos "Pajūris" 84:91 nusileido "Baldininko" ekipai.

Šeimininkų gretose įspūdingai rungtyniavo M. Arbačiauskas, kurio sąskaitoje net 42 taškai (7 tritaškiai).

Klaipėdos "Klatera" namuose 62:73 nusileido "RBC Manjanos" ekipai. Palangos "Lokiai - Ega group" svečiuose 65:74 išplėšė pergalę prieš Klaipėdos "Transit" ekipą.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder