Europos čempionams - klaipėdiečių sutiktuvės

Europos čempionams - klaipėdiečių sutiktuvės

Vilniaus oro uoste iškilmingai sutikti Europos universitetų žaidynių (EUSA) vaikinų trijulių krepšinio turnyro nugalėtojai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai - Rokas Stankevičius, Lukas Grabauskas, Ignas Labutis, Aurimas Urbonas bei jų treneris Arūnas Juknevičius.

Klaipėdiečiai - Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) prezidentas Rimantas Cibauskas ir LSKL rėmimo fondo direktorius Algimantas Vaišnora krepšininkams parengė staigmeną - buvo uždėti ąžuolų vainikai, o vėliau jų laukė dar malonesnė dovana - kelionė iš Vilniaus į Kauną "Hummer" limuzinu.

"Mūsų krepšininkai padarė labai didelį darbą - pademonstravo charakterį, valią, kovingumą ir patriotizmą. Dar kartą Europai įrodėme, kad mūsų krepšinio mokykla gali dominuoti visuose lygmenyse. Iškovoti pergalių savo universitetui, miestui ir šaliai - didi garbė ir vertybė. Jei yra tikslas, pasitikėjimas ir begalinis ryžtas, tuomet galima daryti net stebuklus. Dar kartą buvo įrodyta, kad VDU komandos stiprybė - vienybė, pasiaukojimas ir komandinė dvasia. VDU krepšininkai Europos universitetų žaidynėse buvo lyg vienas darnus kumštis. Sportininkai, kurie sugeba būti lyderiais ir krepšinio aikštėje, ir universitete - puikūs pavyzdžiai mums visiems", - džiaugėsi krepšininkus Vilniuje pasitikęs LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas.

[CITATA]

Klaipėdiečiai taip pat pagerbė ir kitus su VDU ekipa iš Portugalijos grįžusius sportininkus - ąžuolo vainikai buvo uždėti Portugalijoje aukso medalį iškovojusiam irkluotojui KTU studentui Žygimantui Gališanskiui ir bronzos medalius iškovojusiai VDU Švietimo akademijos stalo tenisininkų komandai.

Priminsime, kad Portugalijoje vykstančių ketvirtųjų Europos universitetų žaidynių (EUSA) vaikinų trijulių krepšinio turnyro nugalėtojais tapę Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai - Rokas Stankevičius, Lukas Grabauskas, Ignas Labutis ir Aurimas Urbonas laimėjo visas pogrupio varžybas ir toliau žygiavo pergalingai. Galiausiai VDU krepšininkai finale 21:13 įveikė studentus iš Getingeno universiteto (Vokietija).

Lietuviai ne tik pasipuošė aukso medaliais, bet ir iškovojo kelialapį į Kinijoje vyksiantį pasaulio studentų trijulių čempionatą.

Naudingiausiu turnyro žaidėju pripažintas Aurimas Urbonas.

Nuo 2006 metų pasiekta išties įspūdingų pergalių: dukart – 2007 (Tailande) ir 2017 metais (Taivane) Lietuvos studentų rinktinė tapo universiados čempione, 2011 metais Kinijoje iškovoti bronzos medaliai, VDU komanda – daugkartinė Europos universitetų krepšinio čempionatų nugalėtoja ir Europos universitetų sporto žaidynių nugalėtoja, 2014 metais šį titulą iškovojo ir MRU ekipa. Be to, LSU merginos skynė aukščiausius laurus Europos ir pasaulio 3×3 čempionatuose. LSKL ekipos nuolat džiugina pergalėmis tarptautiniuose turnyruose Italijoje, Izraelyje, Kinijoje ir kitose šalyse.

"Pergalės – išties džiugina. Galbūt simboliška, kad šiais jubiliejiniais, dvidešimtaisiais, lygos gyvavimo metais galime didžiuotis tuo, kad VDU – stipriausia Europos komanda, o Lietuvos rinktinė – stipriausia pasaulyje. Tai išties didis pasiekimas, kuo pasigirti gali reta galinga valstybė. Esame mažos valstybės piliečiai, tačiau savo kovingumu ir didelėmis širdimis sugebame pranokti kur kas didesnes valstybes", – didžiuodamasis studentų krepšininkų pasiekimais sakė LSKL prezidentas.

Jis džiaugėsi ir tuo, kad Lietuvoje puikiai veikia krepšinio piramidė, kurios tarpinėje grandinėje itin svarbią vietą užima Lietuvos studentų krepšinio lyga.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder