Europos jaunimo karatė čempionate iškovoti net 4 medaliai

Europos jaunimo karatė čempionate iškovoti net 4 medaliai

Savaitgalį Lenkijos mieste Kielce vyko Europos jaunimo-studentų U22 čempionatas, kuriame Lietuvos rinktinės garbę gynė 8 „shodaniečiai“. Į šį Europos čempionatą susirinko beveik 200 dalyvių iš 20 Europos šalių.

Europos čempione svorio kategorijoje  -60kg tapo LCC universiteto studentė Skaistė Venckutė. „Shodanietė“ pirmoje kovoje galingu rankos smūgiu į korpusą iš varžybų eliminavo varžovę iš Ukrainos Anna Sas.  Pusfinalio kovoje Skaistė per pagrindinį laiką įrodė savo pranašumą prieš kovotoją iš Azerbadžano Solmaz Zeynalli, o finale po pratęsimo nugalėjo vengrę Ezster Kovacs.

Bronzos medaliu svorio kategorijoje +65kg džiaugėsi šiuo metu Vilniaus Universitete studijuojanti Laura Pikturnaitė, kuri sėkmingai įveikė  ketvirtfinalio barjerą prieš lenkę Elizą Piotrovską, bet pusfinalyje turėjo pripažinti varžovės iš Vengrijos Robertos Vegerbaur pranašumą.

Bronzos medaliais vyrų svorio kategorijoje -80kg pasipuošė klaipėdiečiai Julius Urbonas ir Laurynas Vaičikauskas, studijuojantys VGTU Laurynas pirmoje kovoje net po 2 pratęsimo palaužė bulgaro Ivo Blagov pasipriešinimą, ketvirtfinalio kovoje buvo paskelbtas nugalėtoju prieš azerbaidžanietį Karim Eyubov, o pusfinalyje tik paskutinėmis kovos sekundėmis neatsilaikė prieš Ukrainos kovotoją Ferents Rostyslav. Julius Urbonas pratęsimo metu ketvirtfinalyje efektingu kojos smūgiu į galvą pasiuntė į nokdauną varžovą iš Bulgarijos Todar Todarov, o pusfinalyje turėjo pripažinti būsimo čempiono iš Švedijos Rasmus Bergstrom pranašumą.

Sėkmingai Europos čempionate debiutavo Klaipėdos „Aukuro“ gimnazijos gimnazistas Taironas Tilvikas bei Klaipėdos Universiteto studentės Aistė Jankauskaitė ir Jūratė Milašiūtė. Nepaisant to, kad nepavyko laimėti medalių, „shodaniečiai“ tikrai garbingai kovojo ir puikiai atstovavo savo šalį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder