"FC Klaipėdą" treniruos strategas iš futbolo šalies

"FC Klaipėdą" treniruos strategas iš futbolo šalies

Penktadienį naujam sezonui besiruošiantis uostamiesčio futbolo klubas "FC Klaipėda" visuomenei pristatė naująjį ekipos vyriausiąjį trenerį - brazilą Luisą Antonio Fereirą, atskleidė kitas besiformuojančios komandos naujoves.

Šį sezoną "FC Klaipėda" treniruosiantis 44 metų brazilas - buvęs profesionalus žaidėjas, atstovavęs stipriausioje Brazilijos futbolo lygoje žaidžiančiam klubui "Vasco de Gama", tačiau karjerą nutraukęs dėl sunkios kairiojo peties traumos.

Rio de Žaneire gimęs ir gyvenantis L. A. Fereira anksčiau dirbo treneriu Danijoje, Pietų Korėjoje, pernai grįžo į gimtąjį miestą ir vadovavo ekipai "Olaria", po to atvyko į Klaipėdą.

"Norėčiau ssuderinti brazilišką techniką ir lietuvišką taktiką. Man tai didžiulis iššūkis, tačiau aš pasiruošęs sunkiai dirbti ir man pavyks įgyvendinti savo planus. Tikiuosi visų pagalbos, žinau, kad praėjusį sezoną  "FC Klaipėda" baigė turnyrinės lentelės apačioje, bet jeigu dirbsime kaip šeima, pakilsime aukščiau. Šeima liko Brazilijoje, tačiau apie tai stengiuosi negalvoti, juk esu čia ir reikia galvoti apie darbą čia", - trumpai prisistatė praėjusį savaitgalį į Klaipėdą atvykęs naujasis treneris.

Jis šiemet bus ne vienintelis legionierius "FC Kaipėdoje". Į komandą jau atvyko brazilai saugas Armando ir gynėjas Ticiano, Serbijoje gimęs ir Švedijos pilietybę turintis puolėjas Denisas Trifunovičius bei saugas graikas Zaglas Stasas, artimiausiomis dienomis prisijungs saugas Giuljermas Adrianas Laguna iš Urugvajaus.

Komandos kapitonu šį sezoną bus Aivaras Lukošius.

"Atėjus naujam treneriui treniruočių procesas labai pasikeitė - dirbame sunkiai, bandom susižaisti, atliekame dar nematytus pratimus", - pirmaisiais įspūdžiais dalijosi A. Lukošius.

Jis - vienas iš tų, kurie komandoje liko nuo praėjusio sezono. "FC Klaipėdai" šiemet taip pat atstovaus kapitono brolis Deividas, perspektyviausiu praėjusių metų Klaipėdos apskrities futbolininku išrinktas Mindaugas Grigaravičius, Justas Vilavičius, vartininkas Rimantas Bogužas.

Vyriausiojo trenerio asistentu lieka TOmas Žiukas.

Šiemet "FC Klaipėda" taip pat rungtyniaus Lietuvos aukščiausios A lygos čempionate, nors ketvirtadienį posėdžiavęs Lietuvos futbolo federacijos Licencijavimo komitetas licencijos komandai dar nesuteikė neįvykdžius teisinių,  personalo ir finansinių kriterijų. Ji, anot Klaipėdos futbolo sąjungos prezidento Raimondo Beliausko, klubui bus suteikta per kitą komiteto posėdį kovo 9-ąją.

Čempionatas prasideda kovo 12-ąją. Dėl nepalankių oro sąlygų kelias pirmąsias namų rungtynes uostamiesčio komandos futbolininkai žais Gargždų stadione.

Komandos atstovai teigia, jog šį sezoną tikisi patekti tarp penkių geriausių A lygos komandų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder