FK „Banga“ direktorius Rimantas Mikalauskas: „Belieka nustebinti“

FK „Banga“ direktorius Rimantas Mikalauskas: „Belieka nustebinti“

Prieš sezono startą apie kilusius iššūkius ir viltis kalbėjomės su klubo direktoriumi Rimantu Mikalausku.

– Kokia nuotaika klubas pasitinka naują sezoną?

– Nuotaika darbinga.

– Kokie iššūkiai kilo pasiryžus žengti į aukštesnę Lietuvos futbolo pakopą?

– Pagrindinis iššūkis – surinkti biudžetą, kitas – pagal mūsų finansines galimybes surinkti konkurencingą sudėtį A lygai.

– Ar pats A lygos licencijavimo procesas toks baisus, kaip įsivaizduoja ne vienas Lietuvos futbolo gerbėjas?

– Licencijavimas A lygai yra sudėtingas, bet turime patirties iš ankstesnių metų A lygoje, tad mums licencijavimo procesas ne toks baisus. Sunkiausia – per labai trumpą laiką paruošti finansinę ataskaitą ir pasidaryti finansinį auditą.

– Kaip sekėsi formuoti dėl dalyvavimo A lygoje išaugusį klubo biudžetą? Koks bus Savivaldybės indėlis, kiek prisideda klubo rėmėjai?

– Formuoti biudžetą A lygos komandai nelengva. Pagal LFF reikalavimus minimalus biudžetas turi būti 300 000 eurų, tokį planuojame ir turėti. A lygoje būsime mažiausią biudžetą turinti komanda.

Esame labai dėkingi Klaipėdos rajono savivaldybei. Iš jos pagal didelio meistriškumo programą pagrindinei vyrų komandai skirta 150 000 eurų. Tai sudarys 50 procentų komandos biudžeto. Kitą dalį tikimės surinkti iš privačių rėmėjų, taip pat iš lėšų, surinktų už bilietus, atributiką ir kt.

– Gal tarp klubo privačių rėmėjų atsirado naujų vardų?

– Norime labai padėkoti rėmėjams, kurie remia „Bangą“ jau ne vienus metus: „Neogroup“, „Norvetuva“, „Litana“, „Voltas“, „Busita“, „Tele2“, „Lijo“, „Damava“, „Vlastona“, „ScandBook“, laikraščiui „Banga“, „Transkela“, „Trevena“, „Gargždų geležinkelis“, „Edelmeta“, „Gargždų rangos darbai“, „Redstena“, „Tavo Turas“, „Mano Gargždai“, „Argus“, „Kerpita“, „Gargždų pramogos“.

Turime ir naują rėmėją – UAB SPLIUS. Taip pat po pertraukos į rėmėjų gretas sugrįžo UAB „Simuva“. Kviečiame prisijungti ir kitas įmones – A lygoje jūs būsite matomi dar labiau.

– Kokius tikslus klubas kelia į A lygą sugrįžusiai vyrų komandai?

– Kadangi tikslą planavome galvodami apie aštuonių komandų čempionatą, tai norėjome neiškristi iš A lygos. Čempionatui susitraukus iki šešių komandų belieka nustebinti.

– Visų akys krypsta į vyrų ekipą, tačiau sezonui rengiasi ir moterys, ir jaunimas. Kas ir kur dalyvaus bei kokių tikslų sieks?

– Sezonui rengiasi ir merginos, kurios dalyvaus LFF moterų A lygoje. Tikslas – užimti prizinę vietą. Šiemet tai padaryti bus be galo sunku, nes didėja lygoje rungtyniaujančių komandų skaičius.

Mūsų vyrų komandos pamaina – „Banga“ B komanda – rungtyniaus LFF II lygoje. Šios komandos tikslas – ruošti žaidėjus vyrų komandai.

– Kokią žinią norėtumėte perduoti Gargždų futbolo gerbėjams?

– Norėčiau pakviesti visus į stadioną palaikyti visas mūsų komandas, o mes atsidėkosime kovodami dėl pergalės kiekvienose rungtynėse.

    Skaitomiausi portalai

    Rašyti komentarą

    Plain text

    • HTML žymės neleidžiamos.
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
    Sidebar placeholder