"Gintarinė jūrmylė" startuos patrankos šūviu

"Gintarinė jūrmylė" startuos patrankos šūviu

Šeštadienį nuo 12.45 val. unikaliame gamtos kampelyje - Smiltynėje vyks dvyliktosios tarptautinės bėgimo varžybos "Gintarinė jūrmylė". Jų pradžią paskelbs patrankos šūvis.

Tai XXI šimtmečio sporto ir sveikatingumo projektas - bėgimas visiems: dideliems ir mažiems, profesionaliems ir pradedantiems bėgikams.

Vyrai bandys įveikti 6, moterys - 3 jūrmylių trasą, vaikai bėgs 0,5-1, veteranai - 1 jūrmylės atstumą (1 jūrmylė - 1852 metrai).

Kartu su šiomis varžybomis vyks Lietuvos rudens atviras kroso čempionatas bei jaunimo rudens kroso pirmenybės.

Kasmet "Gintarinės jūrmylės" varžybose jėgas išbando per pusę tūkstančio įvairių Lietuvos miestų ir kelių užsienio šalių atstovai, tarp kurių nuolat būna latviai ir rusai.

Šiemet užsiregistravo arti 900 dalyvių.

Varžybų atidarymas numatomas 12.45 val. Smiltynės sporto ir sveikatingumo bazėje (Smiltynės g. 13). Varžybų trukmė iki 16.30 val.

3 ir 6 jūrmylių (1 jūrmylė - 1852 m) čempionų vardai, kaip ir kasmet, bus įamžinti 6 tonas sveriančiame atminimo akmenyje, esančiame šalia Smiltynės sveikatos ir sporto bazės. Šis akmuo marių dugne buvo aptiktas ir ištrauktas gilinant uosto akvatoriją.

Varžybų prizinis fondas - daugiau nei 12 tūkstančių litų, o jei bus pasiekti nauji 3 ir 6 jūrmylių rekordai, tuomet prizinis fondas perkops ir 15 tūkst. litų (už rekordą būtų atseikėta po 1852 Lt).

Visų varžybose dalyvavusių bėgikų išsidėstymą skirtingose amžiaus grupėse iškart po rungčių bus galima pamatyti interneto svetainėje: www.bekime.lt, paspaudus nuorodą "Gintarinė jūrmylė".

Į varžybas atvyks ukrainietis Vitalijus Shafaras, paskutiniuosius dvejus metus iš eilės gerinęs 6 jūrmylių trasos rekordą.

3 jūrmylių moterų bėgimo trasoje varžysis praėjusių metų nugalėtoja iš Ukrainos Aliaksandra Duliba. Jos laukia rimta konkurentė - maratonininkė Živilė Balčiūnaitė, kuri jau ne vienerius metus garsina Lietuvą įvairiose tarptautinio lygio varžybose.

Visiems dalyviams, baigusiems nuotolį, bus įteiktas pažymėjimas.

Dalyviai ir renginio svečiai bus vaišinami koše ir arbata, kurią paruoš Karinių jūrų pajėgų virėjai.

"Lietuva - jūrinė valstybė, o Klaipėda - jos vartai į pasaulio vandenynus, kuriuose nuotoliai matuojami jūrmylėmis. Malonu, kad ši sporto šventė kiekvienais metais sukelia vis didesnį visuomenės susidomėjimą, vis daugiau jaunųjų bėgimo mėgėjų, sveikuolių, profesionalių sportininkų pasiryžta varžytis nelengvose, bet puikiose Smiltynės trasose ir išreiškia pagarbą jūrininkams ir jūrai", - teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder