Į Klaipėdą plūsta užsieniečių laiškai

Į Klaipėdą plūsta užsieniečių laiškai

Klaipėdoje vykusio Europos sunkiosios atletikos jaunimo iki 20 ir 23 metų pirmenybių organizatoriai bei rėmėjai rinkosi į "Amberton Klaipėda" viešbučio "Vakaris" salę aptarti prabėgusio čempionato.

Mūsų šalies atstovams čempionatas pranoko visus lūkesčius - iškovoti visų spalvų medaliai, o vaikinų (iki 23 metų) komanda tarp 39 šalių atstovų bendroje įskaitoje užėmė net antrąją vietą.

"Sulaukėme daugybę elektroninių laiškų, telegramų iš užsienio šalių atstovų, kurie mums dėkojo už puikiai suorganizuotas pirmenybes ir šiltą priėmimą. Jų vis dar sulaukiame iki šiol. Čempionato dalyviai į savo šalis grįžo kupini neišdildomų prisiminimų. Juk visi dalyviai galėjo nemokamai pasigrožėti Klaipėdos delfiunariumo pasirodymu, nuolat kursavo nemokamas transportas, o apšilimo salė buvo tiesiog fantastiška - prilygo net pasaulio ar Europos pirmenybėms. Vienu metu apšilimo salėje galėjo plušėti per 100 sunkiaatlečių. Tai išties puiku. Pats nuolat vykstu į čempionatus ir žinau, kad retai kur būna tokios sąlygos", - aiškino vienas europos čempionato organizatorių ir Lietuvos sunkiaatlečių rinktinės vyr treneris Bronislavas Vyšniauskas.

Priminsime, kad Klaipėdoje Europos jaunimo (iki 23 m) čempionu tapo Žygimantas Stanulis (iki 94 kg, dvikovės rezultatas - 369 kg), sidabro medalį iškovojo Gintarė Bražaitė (iki 75 kg, dvikovės rezultatas - 210 kg), o bronzos medalį - Irmantas Kačinskas (iki 85 kg, dvikovės rezultatas - 323 kg)

Taip pat Europos jaunimo (iki 23 m.) čempionate gerai pasirodė ir arti medalio buvo klaipėdietis Sergejus Lichovojus. Jis svorio per 105 kg varžybose užėmė ketvirtąją vietą (dvikovėje surinko 362 kg).

Lietuvos vaikinų (iki 23 m.) rinktinė bendroje įskaitoje surinko net 474 taškus ir vos 19 taškų nusileido pirmąją vietą iškovojusiems rusams (493 tšk.). Treti su 427 taškais liko turkai, ketvirti su 390 taškų - lenkai, penkti su 286 taškais - ispanai, šešti su 281 tašku - ukrainiečiai.

Nuo spalio 1 iki 11 dienos uostamiestyje lankėsi daugiau kaip 600 svečių iš 44 pasaulio šalių.

B. Vyšniauskas užsiminė, kad vienas didžiausių iššūkių buvo Klaipėdoje suorganizuoti Europos sunkiosios atletikos kongresą, kuriame dalyvavo 44 valstybių atstovai, tarp kurių labai daug garbingų svečių.

Sunkiaatlečiai neturi kada poilsiauti - jau lapkričio 22 dieną būrys Klaipėdos sunkiaatlečių išvyks Hiustone (JAV) vyksiančias planetos pirmenybes. Jose vyks itin arši kova dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder