Į Klaipėdą suplūs riedlenčių ir BMX dviračių profesionalai

Į Klaipėdą suplūs riedlenčių ir BMX dviračių profesionalai

Liepos 6-ąją, per valstybinę šventę - Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, Klaipėdos Sąjūdžio parke nuo 11 iki 20 val. vyks ekstremalių sporto šakų - riedlenčių ir BMX dviračių čempionatas. Baltijos šalių "Seaside Session" varžybose savo jėgas išbandys šių sporto šakų mėgėjai ir profesionalai iš Lietuvos, Latvijos bei Estijos.

Tokio pobūdžio čempionatas Klaipėdos Sąjūdžio riedlentininkų parke bus organizuojamas pirmą kartą.

Pasak VšĮ "Asmenybės ugdymo kultūros centras" renginių koordinatorės Raimondos Šuopytės, šiame renginyje dalyvaus geriausi Lietuvos, Latvijos ir Estijos riedlenčių ir BMX dviračių atstovai.

Tikrai bus ką pamatyti ne tik šios sporto šakos mėgėjams, bet ir šiaip eiliniams miestiečiams. Bus salto, įvairių kraują kaitinančių triukų ir pramogų.

"Renginys žiūrovams - nemokamas, tad kviečiu miestiečius ir Klaipėdos svečius į šį renginį atvykti su šeimomis", - sakė R. Šuopytė.

Skirtingose grupėse varžysis vaikai iki 16 metų ir suaugusieji. Nugalėtojų laukia rėmėjų įsteigti prizai.

Renginį komentuos bei teisėjaus profesionalūs riedlenčių bei BMX dviračių sporto veteranai.

"Net jei dalyviai nieko nelaimės pagrindinėse rungtyse, jiems nebus kada liūdėti, nes dienos pabaigoje lauks siurprizas. Tai papildomos rungtys, kuriose galės dalyvauti visi norintys. "Greičio iššūkio" ("Speed Chalenge") rungtyje bus varžomasi dėl greičiausio riedlentininko titulo, o "Aukščiausio šuolio" ("Biggest Air Contest") kovoje išaiškės aukščio meistras su dviračiu. Abu nugalėtojai taip pat bus apdovanoti specialiais prizais", - sakė organizatoriai.

Sporto aistruoliai ir žiūrovai galės atsigaivinti gaiviaisiais gėrimais poilsio zonose, renginyje gerą nuotaiką palaikys didžėjus. Netikėtai sugedus dviračiui, vietoje bus galima įsigyti įvairių detalių.

"Taip pat turime minčių įrengti palapinę, kur jaunoji karta bus plačiau supažindinama su riedlenčių sportu. Turėtų vykti ne tik teorinės, bet ir praktinės pamokėlės", - planus atskleidė R. Šuopytė.

Į nemokamą "Seaside Session" čempionatą kviečiami registruotis abiejų sporto šakų mėgėjai ir profesionalai. Registruotis bus galima šeštadienį renginio vietoje nuo 11 val.

Organizatoriai pasidžiaugė, kad riedlenčių sportas pirmą kartą istorijoje 2020 metais įtrauktas į Vasaros olimpines žaidynes.

Už šio renginio organizavimą atsakinga - Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla (LAM).

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder