Į Kroatiją - aštuoni sunkiaatlečiai

Į Kroatiją - aštuoni sunkiaatlečiai

Ankstų antradienio rytą būrys Lietuvos rinktinės sunkiaatlečių, gyvenančių ir sportuojančių Klaipėdoje pas trenerį Bronislavą Vyšniauską, išvyko į Splitą (Kroatija). Čia jų laukia rimtas iššūkis - Europos suaugusiųjų čempionatas.

Į Kroatiją išvyko aštuoni mūsų sunkiaatlečiai: Aurimas Didžbalis, Žygimantas Stanulis, Martynas Sasnauskas, Irmantas Kačinskas, Sergejus Lichovojus, Arnas Šidiškis, Deivydas Jucius ir Vincas Šlevinskis.

Jau trečiadienį pirmasis Kroatijoje startuos M. Sasnauskas (svorio iki 77 kg grupė). Jis Europos jaunimo iki 23 metų čempionate buvo septintas, o tarp suaugusiųjų tokio rango varžybose dalyvaus pirmą kartą.

Pasak Lietuvos rinktinės vyr. trenerio B. Vyšniausko, jei M. Sasnauskas patektų į 16-tuką, būtų geras rezultatas.

Kitą dieną, ketvirtadienį, Kroatijoje ant scenos kops I. Kačinskas (iki 85 kg). Jis tarp jaunimo iki 23 metų iškovojo bronzos medalį. Prognozuojama, kad I. Kačinskas tarp suaugusiųjų gali patekti į geriausiųjų savo svorio grupės šešioliktuką.

Balandžio 7 dieną (penktadienį) svorio iki 94 kg grupės varžybose kovos abu pajėgiausi mūsų šalies sunkiaatlečiai - Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkas ir absoliutus Europos čempionas Aurimas Didžbalis bei Europos vicečempionas Žygimantas Stanulis.

"Aurimas nėra tokios geros sportinės formos, kokios buvo Brazilijoje per olimpines žaidynes. Tačiau bandysime kovoti dėl medalio. Atvyksta pajėgių varžybų, tad virs labai arši kova dėl 1-6 vietų. Pagal demonstruojamus rezultatus, pirmasis šešetukas yra apylygis, tad daug kas priklausys ne tik nuo sportininkų, bet ir nuo trenerių taktinių manevrų", - akcentavo B. Vyšniauskas.

Mūsų olimpiečio pasirodymą penktadienį nuo 21 val. (Lietuvos laiku) tiesiogiai iš Kroatijos turėtų transliuoti "Eurosport" kanalas.

Kiek prastesnė situacija yra dėl Ž. Stanulio. "Jam skauda alkūnę. Jį į čempionatą vežamės, bet nesame garantuoti, ar jis dalyvaus. Tikimės, kad visgi skausmus pavyks prislopinti ir jis galės dalyvauti", - teigė treneris.

Balandžio 7 dieną startuos dar du mūsų sunkiaatlečiai - S. Lichovojus ir A. Šidiškis (abu - iki 105 kg). Šioje svorio kategorijoje kovos 30 sunkiaatlečių, tad 12-16 vietos mūsiškiams būtų geras pasiekimas.

Taip pat balandžio 7 d. dalyvaus D. Jucius ir V. Šlevinskis (abu - per 105 kg). Šioje svorio grupėje varžysis 28 dalyviai. Būtų gerai, kad šie klaipėdiečiai prasibrautų į 16-tuką.

INFORMACIJA

Lietuvos sunkiaatlečių startus tiesiogiai iš Kroatijos galėsite stebėti internetu LSAF.lt, o A. Didžbalio ir Žygimanto Stanulio – per „Eurosport“ televiziją.

Mūsų sunkiaatlečių startai (Lietuvos laiku):

Balandžio 5 d. 15 val. - Martynas Sasnauskas (iki 77 kg);   
Balandžio 6 d. 15 val. - Irmantas Kačinskas (iki 85 kg);

Balandžio 7 d. 12 val. - Deivydas Jucius ir Vincas Šlevinskis (per 105 kg);

Balandžio 7 d. 21 val. Aurimas Didžbalis ir Žygimantas Stanulis (iki 94 kg);

Balandžio 7 d. 23 val.  Sergejus Lichovojus ir Arnas Šidiškis (iki 105 kg).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder