Į Umarų maratoną kvies ir Andrių Kubilių

Į Umarų maratoną kvies ir Andrių Kubilių

Antrasis Gintauto ir Mindaugo Umarų dviračių maratonas Klaipėdoje šiemet vyks savaitę prieš Jūros šventę - liepos 24 dieną, pirmadienį prasideda dalyvių registracija.

Tradicija jau tampančiame renginyje kviečiami dalyvauti iki 1996 metų gimę vyrai ir moterys, mėgėjai ir profesionalai.

Dalyviai už savo saugumą atsako patys, organizatorių sąlyga - dėvėti specialius dviratininkų šalmus. Be jų registruotis maratonui nebus galima.

Šiais metais keisis maratono trasa, dalyviams teks įveikti trumpesnę distanciją nei pernai - 61 kilometrą (buvo 66 km). Mėgėjų trasos ilgis - 30 km. Masinės demonstracijos dalyviai įveiks du ratus - 12,2 kilometro.

Trasa drieksis Liepų ir Herkaus Manto gatvėmis bei Šiaurės prospektu. Iš viso teks įveikti 10 ratų. Maratonas truks apie 2,5 val., dar apie pusantros valandos užims organizatorių pasiruošimas. Tiek laiko minėtose gatvėse bus ribojamas eismas. Startas, kaip ir pernai - prie Klaipėdos savivaldybės pastato.

Dalyviai taip pat gali burtis į komandas - jas turėtų sudaryti ne mažiau nei trys dviratininkai, kurie varžysis ir komandinėje įskaitoje.

"Tačiau šio renginio esmė - ne lenktyniauti, o masiškai pasivažinėti dviračiais", - spaudos konferencijoje sakė G. Umaras.

Debiutiniame maratone praėjusiais metais dalyvavo per 300 dalyvių.

"Tikimės, kad šiemet susirinks daugiau, plėsis atvykusiųjų geografija", - sakė vienas organizatorių, 1988 metų Seulo olimpinių žaidynių čempionas G. Umaras.

Maratono globėju sutiko būti Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, pasižadėjęs ir pats įveikti mažiausiai porą ratų.

"Šis maratonas - viena iš tradicijų, kurios Klaipėdoje kuriamos šiandien. Manau, kad renginys puikiai įsilieja į miesto įvykių koncepciją", - sakė miesto galva.

Jis taip pat bandys į maratoną prisikviesti dviračių mėgėją Lietuvos premjerą Andrių Kubilių. Lenktynėse turėtų dalyvauti ir būrys esamų ir buvusių žinomų šalies dviratininkų.

Dalyviai kviečiami registruotis interneto tinklalapyje www.klaipedosmaratonas.lt arba parduotuvėje "Umarai" (prekybos centras "Arena", Taikos pr. 64) iki liepos 21 dienos, renginio dieną - šalia starto vietos.

Išankstinės registracijos metu starto mokestis suaugusiems bus 20, starto vietoje - 30 litų. Nepilnamečiams registracija kainuos 10 litų mažiau.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder