Irmantas Kačinskas - absoliutus šalies čempionas

Irmantas Kačinskas - absoliutus šalies čempionas

Klaipėdoje vykusiame Lietuvos sunkiosios atletikos atskirų veiksmų vyrų čempionate triumfavo klaipėdietis Irmantas Kačinskas. Šis Bronislavo Vyšniausko auklėtinis svorio iki 89 kg grupės varžybose išrovė 153 kg, išstūmė 180 kg ir dvikovėje surinko 333 kg.

Pagal Sinklerio skaičiavimo lentelę jis surinko 391,3 taško.

"Lietuvos čempionatas man buvo vienos iš geriausių varžybų per pastaruosius metus. Pasiekiau savo asmeninius geriausius rezultatus ir tuo labai džiaugiuosi. Rezultatai gerėja ir tai mane skatina stengtis ir dar labiau judėti į priekį", - po varžybų sakė čempionas I. Kačinskas.

Dominavo klaipėdiečiai

Antras pagal Sinklerio skaičiavimo lentelę (371,4 tšk.) liko kitas klaipėdietis Sergejus Lichovojus. Šis sunkiaatletis neturėjo lygių svorio per 109 kg varžybose - išrovė 165 kg, išstūmė 180 kg ir dvikovėje surinko 345 kg.

Trečioji vieta pagal Sinklerio skaičiavimo lentelę (369,3 tšk.) atiteko dar vienam uostamiesčio atstovui, svorio iki 96 kg varžybų čempionui Tomui Ličinchajui. Jis išrovė 151 kg, išstūmė 175 kg ir dvikovėje surinko 326 kg.

Tiek Sergejų, tiek Tomą taip pat treniruoja B. Vyšniauskas.

Atskirose svorio grupėse Lietuvos čempionais tapo alytiškis Anicetas Čeponis (iki 55 kg, treneris T. Statkevičius), anykštėnas Tomas Miškeliūnas (iki 61 kg, A. Ananka), panevėžietis Lukas Sokolovas (iki 67 kg, D. Sužiedelis), anykštėnas Tadas Pocius (iki 73 kg, A. Ananka), klaipėdietis Martynas Sasnauskas (iki 81 kg, B. Vyšniauskas), klaipėdietis Laurynas Antanaitis (iki 102 kg, B. Vyšniauskas, A. Kirkliauskas) ir Anykščių-Klaipėdos atstovas Arnas Šidiškis (A. Ananka, B. Vyšniauskas).

Grįžo į prizininkų gretas

Įdomu pastebėti, kad po kelerių metų pertraukos į didįjį sportą po ligos sugrįžęs šalies rekordininkas 38-erių klaipėdietis Donatas Anuškevičius šįkart tapo svorio iki 81 kg varžybų vicečempionu (išrovė 123 kg, išstūmė 143 kg ir dvikovėje surinko 266 kg). Po pertraukos varžybose dalyvavęs Klaipėdos "Viesulo" sporto centro treneris Vincas Šlevinskis taip pat liko antras, tik gerokai sunkesnių atletų - per 109 kg grupėje (išrovė 121 kg, išstūmė 146 kg ir dvikovėje surinko 267 kg).

Jau anksčiau rašėme, kad tarp 2000 metais gimusių ir jaunesnių merginų lygių pagal Sinklerio skaičiavimo lentelę (162,95 tšk.) neturėjo viešnia iš Jurbarko Paulina Streleckaitė (išrovė 50 kg, išstūmė 65 kg, treneris E. Slavikas). Antra liko klaipėdietė Kotryna Selezniova (išrovė 47 kg, išstūmė 63 kg, pagal Sinklerį 157,43 tšk., treneris R. Norvilas), trečia - taip pat pajūrio atstovė Brigita Žeimytė (išrovė 60 kg, išstūmė 77 kg, 155,17 tšk., V. Šlevinskis).

Tarp vyresnių nei 18 metų dalyvių pagal Sinklerio skaičiavimo lentelę (215,8 tšk.) aukso medalį iškovojo gargždiškė Lijana Jakaitė (išrovė 72 kg, išstūmė 95 kg, treneris E. Šauklys), antra liko vilnietė Indrė Didžklapytė (85 kg, 103 kg, 204,83 tšk., M. Janulis), trečia - klaipėdietė Aleksandra Stepanova (43 kg, 57 kg, 149,5 tšk., R. Norvilas).

Šįkart varžybose nedalyvavo neseniai iš planetos pirmenybių grįžęs, triskart Europos vicečempionas 25-erių Žygimantas Stanulis ir laikinai suspenduotas olimpinis prizininkas, Europos čempionas Aurimas Didžbalis.

Įteikė sertifikatus

Varžybų metu net penkiems lietuviams iškilmingai buvo įteikti Tarptautinės sunkiosios atletikos federacijos (IWF) teisėjų kategorijos sertifikatai ir ženkliukai.

Šiomis tarptautinėmis teisėjų kategorijomis nuo šiol gali džiaugtis ir užsienio šalių čempionatuose bei turnyruose teisę teisėjauti turi Vytautas Stašinskas, Vincas Šlevinskis (abu - iš Klaipėdos), Jonas Nevecka (Alytus), Modestas Šimkus (Telšiai) ir Kęstutis Kalunda (Panevėžys).

"Turime būrį gražaus jaunimo, kurie yra tikri savo sporto šakos fanatikai. Sunkioji atletika - išties sunki ir daug jėgų reikalaujanti sporto šaka. Džiugu, kad yra pasiaukojančiai sportuojančių ir dėl savo šalies garbės iš širdies kovojančių jaunų vyrų. Turime kelis lyderius ir jais didžiuojamės. Į juos nori lygiuotis ir jaunimas. Jau kelerius metus Lietuvos sunkiaatlečiai Europos ar pasaulio čempionatų vienose ar kitose amžiaus grupėse iškovoja medalius. Esame mažos šalies atstovai, tačiau dažnai savo pergalėmis nenusileidžiame galingoms Europos ir net pasaulio šalims. Tai įkvepia stengtis ir dirbti dar atkakliau", - pabrėžė Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės treneris Bronislavas Vyšniauskas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder