Iš "Pajūrio" progimnazijos stadiono nesitraukia bėdos

Iš "Pajūrio" progimnazijos stadiono nesitraukia bėdos

Prieš trejus metus prasidėjo uostamiesčio mokyklų stadionų rekonstrukcija. Nors nauji stadionai džiugina moksleivius ir mokytojus, sporto aikštynuose pamažu vėl atsiranda remonto darbų reikalaujančių vietų.

Klaipėdos valdžia dvidešimt vienos mokyklos stadionams atnaujinti 2016 metais skyrė 5,4 mln. eur. Svarstyta, kad atnaujinta infrastruktūra galės naudotis ne vien moksleiviai, bet ir miestiečiai.

"Pajūrio" progimnazijos stadionas buvo vienas pirmųjų, sulaukęs modernizavimo: buvusi natūralios žolės futbolo aikštė pavasarį būdavo dažnai apsemiama dėl nepakankamo drenažo, bėgimo takų šlako danga buvo sunykusi, o apšvietimas prožektoriais nuo mokyklos fasado buvo nepakankamas.

Stadiono naujinimo darbai, atrodo, vyko sklandžiai: futbolo aikštė praplatinta iki visų futbolo aikštės matmenų, sutvarkytas drenažas, įrengtas pagrindas, paklota nauja dirbtinės žolės danga, pastatyti futbolo vartai, sutvarkyti ir gumine danga padengti bėgimo takai, įrengtas šuolių į tolį sektorius, stadionas apjuostas nauja tvora. Darbus vykdė įmonė UAB "Kvėdarsta".

Tačiau modernizavimo darbams pasibaigus pastebėta, kad po lietaus "Pajūrio" mokyklos stadione laikosi vanduo. Rangovai aiškino, kad tuo metu darbai nebuvo užbaigti - aikštė nebuvo visai užpildyta granulėmis. Tikino, kad netrukus tai bus padaryta, o drenažas bus pajungtas į esamus lietaus nuotekų tinklus.

Žadėta, kad stadiono priežiūra bus perleista Klaipėdos miesto sporto bazių valdymo centrui ir bus paskirti specialistai, kurie stadionus prižiūrės, tačiau praėjus vos keleriems metams po remonto "Pajūrio" progimnazijos stadiono bėgimo takai byra.

UAB "Kvėdarsta" direktoriaus pavaduotojas gamybai Mindaugas Toliušis teigė, kad "Pajūrio" progimnazijos stadiono bėgimo takų dangą tvarkė dar pavasarį, o apie naujus įplyšimus nebuvo informuoti. "Vaikai ten dažnai važinėja dviračiais, paspirtukais. Galbūt jie stabdė ir danga įplyšo. Žinoma, gali būti, kad danga yra ardoma ir piktybiškai", - komentavo M. Toliušis.

Klaipėdos "Pajūrio" progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Marina Kuznecova teigė, kad mokykla dėl stadiono būklės kreipėsi į įvairias institucijas. Plačiau komentuoti galinti direktoriaus pavaduotoja ūkio reikalams šiuo metu atostgauja.

Šiuo metu uostamiestyje tvarkomi "Verdenės" ir Simono Dacho progimnazijų, "Vyturio" gimnazijos, Karalienės Luizės jaunimo centro sporto aikštynai. Taip pat šiais metais numatyta parengti "Vitės" progimnazijos ir Hermano Zudermano gimnazijos sporto aikštynų atnaujinimo darbų projektus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder