Išaušo sporto kongreso diena

Išaušo sporto kongreso diena

Šiandien Koncertų salėje nuo 10 iki maždaug 15 val. Klaipėdos miesto sporto bendruomenė dalyvaus kongrese, kuriame bus ieškoma sporto gaivinimo išeičių. Tikimasi, kad diskusijoje dalyvaus maždaug 300-400 Klaipėdos sporto specialistų, funkcionierių, trenerių ir kitų su sportu susijusių visuomenės veikėjų.

Pasak vieno šio renginio iniciatoriaus - Klaipėdos miesto vicemero Vytauto Čepo - mieste sporto ir kūno kultūros padėtis reikalauja permainų. Masiniai sporto renginiai mieste reti, ryšiai tarp sporto bendruomenės ir visuomenės silpni, epizodiniai. Sporto vadyba taip pat reikalauja kokybiškai naujo požiūrio į visos sporto sferos valdymą ir organizavimą.

Nors Klaipėda - trečiasis pagal dydį ir antrasis pagal savo ekonominį pajėgumą šalies miestas, tačiau ypatingais sportiniais laimėjimais vargu ar gali pasigirti. Sporto kongreso išvakarėse atskriejo dar viena skaudi žinia: Klaipėda Lietuvos jaunių žaidynėse nusileido Panevėžiui.

"Paaiškinkite, kaip taip gali būti? Panevėžyje dirba 70 įvairių sporto šakų trenerių, o Klaipėdoje - per 200. Tai didžiausia gėda", - vakar "Vakarų ekspresui" sakė V. Čepas.

Anot Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės trenerio Bronislavo Vyšniausko, reikia ne tik diskutuoti, bet ir priimti realius sprendimus.

"Būtų gerai, kad į šį kongresą susirinktų Klaipėdos tarybos nariai ir viską išklausytų. Matau sporto sąstingį, treneriai turėtų labiau rūpintis vaikų užimtumu ir stengtis, kad sporto salės būtų pilnos vaikų", - pabrėžė B. Vyšniuaskas.

Sporto kongreso darbotvarkė:

10 val. informacija apie kongreso dalyvius, vedimo tvarką (programos vedėjai: Saulius Budinas, Algirdas Grublys);
10.10 val. LR Seimo jaunimo ir sporto reikalų komiteto pirmininko sveikinimo žodis;
10.15 val. Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko kalba. Veteranų apdovanojimai;
10.30. plenarinio posėdžio pradžia;
10.35 val. pranešimą apie Savivaldybių vaidmenį sportininkų ugdyme (pagal Lietuvos sporto strategiją) skaitys Lietuvos tautinio olimpinio komiteto viceprezidentas Vytas Nėnius;
11.05 val. Klaipėdos vicemeras Vytautas Čepas išdėstys medžiagą tema: "Sportas Klaipėdoje: ar ištrūksime iš sąstingio?";
11.35 val. L. e. p. Ugdymo ir kultūros direktorė Audra Daujotienė papasakos apie sporto vadybos ir trenerių darbo kokybės problemas;
12 val. Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyr. specialistas Ignas Pocius pristatys gyventojų fizinio aktyvumo didinimo ir sporto šakų plėtros svarbiausias gaires.
12.25 val. Savivaldybės sveikatos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė pasidalins mintimis apie Savivaldybės vaidmenį dėl sveiko miesto idėjos įgyvendinimo.
12.40. pranešimas apie darbą sekcijose ir kvietimas diskutuoti.
14.45 val. spaudos konferencija.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder