Istorija: neįtikėtinas "Cavaliers" triumfas NBA finale

Istorija: neįtikėtinas "Cavaliers" triumfas NBA finale

Klivlando miesto, „Cavaliers“ komandos ir LeBrono Jameso užkeikimas nutrauktas. Istoriją NBA finale sukūrusi „Cavaliers“ pirmą kartą klubo istorijoje tapo stipriausia lygoje.

Lemiamose finalo rungtynėse „Cavaliers“ 93:89 (23:22, 19:27, 33:27, 18:13) nugalėjo „Golden State Warriors“ ir laimėjo seriją 4-3.

„Cavaliers“ tapo pirmąja lygos komanda, kuri finale panaikino 1-3 deficitą ir tapo čempione.

Po finalinio švilpuko LeBronas Jamesas parkrito ant parketo ir apsiverkė, o netrukus pateko į komandos draugų glėbį.

„Prieš dvejus metus, kai grįžau, išsikėliau tikslą, kad taptume čempionais. Atidaviau viską, ką galėjau, palikau savo širdį, jėgas, išprakaitavau visą prakaitą, – netrukus kalbėjo Jamesas. – Klivlandai, tai skirta tau!“

Jokia Klivlando miesto komanda nebuvo laimėjusi jokios sporto šakos čempionų titulo nuo 1964 metų ir šis miestas buvo vadinamas užkeiktu. Jamesas su „Cavaliers“ žaidė NBA finaluose 2007 ir 2015 metais, tačiau abu kartus suklupo. Trečias kartas galiausiai nemelavo.

Šis trofėjus buvo trečiasis Jamesui, kuris vienbalsiai buvo išrinktas naudingiausiu finalo serijos žaidėju. Finalo serijoje jis vidutiniškai pelnydavo po 29,7 taško, atkovodavo po 11,3 kamuolio ir atlikdavo po 8,9 rezultatyvaus perdavimo.

Paskutinėse sezono rungtynėse Jamesas surinko trigubą dublį ir tapo vos trečiu krepšininku istorijoje, tai padariusiu septintajame finalo mače. Visgi bene svarbiausią rungtynių metimą pataikė Kyrie Irvingas.

Prasidėjus paskutinei rungtynių minutei rezultatas buvo lygus (89:89), tačiau Irvingas tada smeigė tritaškį ir, likus žaisti 53 sekundes, išvedė „Cavaliers“ į priekį.

Stephenas Curry tada prametė, o kitoje aikštės pusėje Irvingas rado po krepšiu įkertantį Jamesą ir šis dėjimu pabandė sudrebinti krepšį. Draymondas Greenas prieš jį galingai prasižengė ir Jamesas neįdėjo, tačiau viena taikli jo bauda, likus žaisti 10,6 sek., padidino „Cavaliers“ persvarą iki 4 taškų.

„Warriors“ paskutinėje savo atakoje atakavo netaikliai ir taip žlugo jos magiškas sezonas, kuriame ji tapo geriausia visų laikų reguliariojo sezono ekipa, pasiekdama pergalių rekordą (73-9). Tačiau po to „Warriors“ vien atkrintamosiose varžybose patyrė tiek pat nesėkmių, kaip visą reguliarųjį sezoną prieš tai.

Oklando krepšininkai reguliariajame sezone nebuvo suklupę dukart iš eilės, tačiau finalą baigė trimis nesėkmėmis paeiliui. Sezoną jie pradėjo 24 pergalėmis iš eilės, taip sumušdami dar vieną NBA rekordą.

Septintosiose finalo rungtynėse fenomenaliai žaidęs Greenas beveik surinko trigubą dublį (32 taškai, 15 atkovotų kamuolių, 9 rezultatyvūs perdavimai), tačiau jam pritrūko Curry indėlio. Naudingiausias lygos žaidėjas pelnė 17 taškų ir pataikė vos 4 tritaškius iš 14.

„Warriors“ savo paskutinį sezono metimą pataikė, kai iki ketvirtojo kėlinio pabaigos liko žaisti 4 minutės ir 39 sekundės. Klay Thompsonas tada įmetė dvitaškį ir išlygino rezultatą (89:89), tačiau po to Oklando krepšininkai prametė 7 metimus, iš kurių 6 buvo tritaškiai.

Per šią sausą atkarpą taškų pelnyti „Warriors“ komandai neleido ir Jamesas, kuris greitoje Oklando krepšininkų atakoje blokavo Andre Iguodalos metimą.

„Warriors“: Draymondas Greenas 32 (5/7 dvit., 6/8 trit., 15 atk. kam., 9 rez. perd., 49 naud. balai), Stephenas Curry 17, Klay Thompsonas 14, Harrisonas Barnesas 10.

„Cavaliers“: LeBronas Jamesas 27 (11 atk. kam., 11 rez. perd.), Kyrie Irvingas 26, J.R. Smithas 12, Kevinas Love'as (14 atk. kam.) ir Tristanas Thompsonas po 9.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder