Jauniesiems futbolo mėgėjams - kelionė į "Euro 2012" stadioną Lenkijoje

Jauniesiems futbolo mėgėjams - kelionė į "Euro 2012" stadioną Lenkijoje

Artėjant Europos futbolo čempionatui ("Euro-2012"), Lenkijos institutas Vilniuje kartu su sostinės futbolo mokykla "Ateitis" nutarė surengti Lietuvos vaikų komandų futbolo turnyrą, kurio nugalėtojams atiteks kelionė rudenį į vieną "Euro-2012" arenų Lenkijoje.

Penktadienį Vilniuje, "Sportimos" arenoje, vyksiančiame turnyre "Pasitinkant "Euro-2012" Lenkijos instituto taurei laimėti dalyvaus 16 komandų, suskirstytų į dvi amžiaus grupes - 2002 ir 2003 metų gimimo.

"Nerimavome, ar projektas pavyks, nes tai mums nepažįstama sritis. Mes daugiausia rengiame kultūros plačiąja prasme renginius, bendradarbiaujame su meno - muzikos ir dailės - mokyklomis, tačiau artėjantis Europos čempionatas tapo stimulu pažiūrėti kita kryptimi ir dirbti su sporto mokyklomis. Svarbiausia, kad vaikams būtų smagu", - trečiadienį Lenkijos institute surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo instituto direktorė Malgožata Kesner (Malgorzata Kasner).

"Turime patirties organizuojant tarptautinius turnyrus, tačiau šį kartą norėjome kažko kito. Galima sakyti, kad turnyras taps vienos dienos Lietuvos futbolo čempionatu. Didžiulis akstinas komandoms sudalyvauti turnyre buvo pagrindinis prizas - kelionė į Lenkiją, be to, iš ekipų neėmėme jokio dalyvio mokesčio, - sakė FM "Ateitis" direktoriaus pavaduotojas ir turnyro koordinatorius Kęstutis Gimbutas. - Tokias amžiaus grupes pasirinkome todėl, kad smagiausia aikštėje matyti žaidžiant mažuosius futbolo mėgėjus".

Turnyre "Pasitinkant "Euro-2012" dalyvaus Vilniaus, Telšių, Šiaulių, Trakų, Utenos, Panevėžio, Kauno komandos. Vienu metu arenoje vyks ketverios rungtynės, kuriose bus rungtyniaujama septyni prieš septynis. Komandos žais du kėlinius po 12 min.

Abiejų amžiaus grupių prizininkėms bus įteiktos taurės ir medaliai, o dviem komandoms nugalėtojoms atiteks kelionė į "Euro-2012" stadioną Lenkijoje, kur jauniesiems Lietuvos futbolininkams bus surengta ekskursija ir jie galės stebėti varžybas.

Turnyro atidarymas vyks penktadienį 10 val. Finalai bus surengti 15 val.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder