J.Šuklinas netenka Londono olimpinių žaidynių sidabro medalio

J.Šuklinas netenka Londono olimpinių žaidynių sidabro medalio

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) gavo Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) Disciplinarinės komisijos raštą, kuriame skelbiama, kad Jevgenijus Šuklinas netenka Londono olimpinių žaidynių sidabro medalio.

Tokį nuosprendį TOK Disciplinarinė komisija priėmė po B mėginio tyrimo rezultatų. Nuosprendis galutinis ir neskundžiamas.

Remiantis TOK raštu, kanojininkas J. Šuklinas, 200 metrų sprinto rungtyje užėmęs antrąją vietą, yra diskvalifikuojamas iš Londono olimpinių žaidynių. Tai reiškia, kad sportininkas turės grąžinti medalį, diplomą ir ženkliuką.

Šio sprendimo įgyvendinimą Tarptautinis olimpinis komitetas pavedė atlikti Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui.

„Esame už švarų sportą. Netoleruojame sukčiavimo. Tarptautinio olimpinio komiteto sprendimą imsimės įgyvendinti nedelsiant. Kaip jau buvo kalbėta, J. Šuklinui teks grąžtinti ne tik medalį, ženkliuką ir diplomą, bet ir už laimėjimą gautą automobilė, kitas gautas išmokas.

Kitą savaitę vyksiančiame LTOK Vykdomojo komiteto posėdyje priimsime visus su šiuo atveju susijusius sprendimus,“- sako LTOK prezidentė ir Tarptautinio olimpinio komiteto narė Daina Gudzinevičiūtė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder