„Juventus“ krepšininkams – iššūkis tolimajame Krasnojarske

„Juventus“ krepšininkams – iššūkis tolimajame Krasnojarske

Penki tūkstančiai kilometrų, šešios laiko juostos ir penkių valandų laiko skirtumas. Visa tai skiria Uteną ir tolimąjį Krasnojarską, kuriame antradienį FIBA čempionų lygos A grupės rungtynes žaidžia „Juventus“ klubas. Transliaciją stebėkite per LRT KULTŪRĄ.

Prieš išvyką „Juventus“ galvos skausmas buvo aklimatizacija, bet ne tik tai. Nors sekmadienį su komanda jau sportavo Arvydas Šikšnius, kuris veikiausiai antradienį pasirodys aikštelėje, uteniškiai neribotam laikui prarado Karolį Guščiką. Puolėjas šeštadienį vykusiame mače su Prienų-Birštono „Vytauto“ klubu susižeidė kelį ir net nevyks su komanda į Krasnojarską. Utenoje lieka ir Carlas Lindbomas.

Netekus šių puolėjų, dešimtuoju žaidėju Krasnojarske bus Jonas Zakas, kuris jau spėjo debiutuoti FIBA čempionų lygos mače rungtynėse Izmire prieš „Pinar Karšiyaka“ klubą.

Savo nuostolių turi ir „Jenisej“ ekipa. Praėjusią savaitę vykusį FIBA čempionų lygos mačą svečiuose su „Monaco Basket“ klubu praleido vienas komandos lyderių ir buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ atakų organizatorius Zabianas Dowdellas, kuris per rungtynes vidutiniškai renka po 8,5 taško, atkovoja po 1,5 kamuolio ir atlieka po 0,5 rezultatyvaus perdavimo.

Neabejotinu Krasnojarsko komandos lyderiu yra kitas amerikietis – 196 cm ūgio puolėjas Anthony Hilliardas. Krepšininkas per rungtynes aikštelėje praleidžia po 23 minutes, renka po 15 taškų (44,4 proc. tritaškių), atkovoja po 6 kamuolius ir atlieka po 3,7 rezultatyvaus perdavimo.

Olego Okulovo treniruojamoje komandoje taip pat išsiskiria Suleimanas Braimohas (11 tšk., 7 atk. kam.), neblogai Lietuvos krepšinio mėgėjams pažįstamas Vitalijus Liutyčius (10,7 tšk., 60 proc. tritaškių, 1,3 atk. kam.), Vasilijus Zavorujevas (8,3 tšk., 2 atk. kam., 2,7 rez. perd.), Octavius Ellis (7 tšk., 67 proc. dvitaškių, 7 atk. kam.) bei Maticas Rebecas (6,3 tšk., 4,7 rez. perd.).

Nepaisant galingos sudėties, Krasnojarsko klubas sezoną pradėjo ne itin sėkmingai. Tiek FIBA čempionų lygoje, tiek VTB Vieningoje lygoje iškovota po vieną pergalę per tris susitikimus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder