Kalbos apie L. Messi perėjimą iš „Barcelonos”: argentiniečio žvilgsnis krypsta į „Manchester City“

Kalbos apie L. Messi perėjimą iš „Barcelonos”: argentiniečio žvilgsnis krypsta į „Manchester City“

Kaip Lietuvoje pastarąsias kelias vasaras visi spėliodavo, ar Šarūnas Jasikevičius paliks Kauno „Žalgirį“, o jei paliks, kokį klubą pasirinks, toks pat susidomėjimas, tik jau pasauliniu mastu, vyksta su Argentinos futbolininku Lioneliu Messi.

Šis yra pareiškęs nenorintis likti klube „Barcelona“, su kurio vadovybe nelabai sutaria ir kuriame nemato savo ateities. Tarp komandų, kurios norėtų savo gretose turėti pasaulinę žvaigždę, minimos Paryžiaus „Saint-Germain“, Manchester City“ ir Milano „Inter“.

Sprendžiant iš užsienio sporto žurnalistų pateikiamos informacijos, pats žaidėjas labiausiai norėtų karjerą tęsti anglų „Manchester City“ komandoje, kurią treniruoja Pepas Guardiola. Jo vadovaujamoje Barselonos komandoje L. Messi rungtyniavo 2008-2012 metais.

Štai užsienio žurnalistas Cristobalas Soria atskleidė kai kurias L. Messi ir P. Guardiolos pokalbio detales.

„Praėjusį antradienį, kai Messi nusprendė palikti „Barceloną, pirmiausia jis pagalvojo apie „Manchester City“ ir pokalbį su Guardiola. Jis paskambino Pepui ir pasakė: „Aš noriu laimėti kitus du „Auksinius kamuolius“ ir galiu tai padaryti tik su tavimi“. Tai viską žudanti frazė, kurią pavartojo Messi“, - programoje „El Chiringuito de Jugones“ sakė žurnalistas C. Soria.

Žurnalistė Veronica Brunati teigia, jog Barselonos klubo puolėjas L. Messi karjerą ketina tęsti „Manchester City“ ekipoje. Tai žaidėjas pasakė paskambinęs šios anglų ekipos strategui.

„Pinigai nėra problema. Noriu žaisti „Man City“ komandoje “, - P. Guardiolai sakė argentinietis.

Puolėjas nori, kad jo klubas būtų konkurencingas ir kovotų dėl trofėjų, tačiau to nemato Barselonos komandos projekte.

V. Brunati teigimu, Mančesterio ekipa Lioneliui siūlo dvejų metų sutartį su galimybe ją pratęsti dar metams.

Tuo pačiu metu Mančesterio klubas tikisi, kad pavyks susiderėtis su „Barcelona“ dėl argentiniečio mainų į savo puolėją iš Brazilijos Gabrielį Jesusą. „Man City“ brazilą vertina 100 mln. eurų.

„Manchester City“, pasak ESPN, yra įsitikinęs, kad L. Messi atmes kitus pasiūlymus, jei „Barça“ sušvelnins savo poziciją ir nuspręs derėtis dėl puolėjo pardavimo.

Tuo metu „L'Equipe“ praneša, kad L. Messi domisi Turino „Juventus“komanda. Turino klubas, kaip ir PSG, palaikė ryšius su Lionelio tėvu Jorge Messi. Šis yra pareiškęs, kad sūnus yra apsisprendęs persikelti į „Manchester City“. Priminsime, kad Turino klube žaidžia buvęs Madrido „Real“ puolėjas Cristiano Ronaldo.

„Barcelonos“ klubas, kaip pranešama, primygtinai reikalauja sumokėti 700 milijonų eurų kompensaciją už L. Messi ir neketina diskutuoti apie jo išvykimą.

L. Messi norėjo susitikti su „Barcelonos“ vadovybe, kad susitartų dėl pasitraukimo ir nekiltų jokių konfliktų.

Katalonijos klubas, pasak žurnalisto Guillemo Balague, atsakė, kad gali susitikti su argentiniečiu, tačiau jo pasitraukimo iš komandos neaptars.

L. Messi sutartis su Ispanijos klubu galioja iki 2021 metų vasaros. Žaidėjo perėjimo atveju joje numatyta 700 mln. eurų kompensacija.

„Ole“ skelbia, kad L. Messi nusamdė teisininkus, kurie įformintų jo išvykimą iš Barselonos. Argentinietis tikisi specialistų pagalbos, nes „Barcelona“ nenori taip lengvai paleisti šešiskart „Auksinio kamuolio“ laimėtojo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder