Klaipėda pasitiks 10 šalių kovotojus

Klaipėda pasitiks 10 šalių kovotojus

Jau gegužės 7 dieną (sekmadienį) Klaipėda taps graplingo imtynių sostine. Į mūsų mieste pirmą kartą organizuojamą atvirąjį Baltijos šalių graplingo imtynių čempionatą sugužės bemaž 10 šalių atstovai.

Varžybos vyks "Neptūno" sporto salėje (Taikos pr. 61A). Renginys žiūrovams - nemokamas.

Varžybų atidarymas, kuriame planuoja dalyvauti ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, vyks nuo 12 val. Tuoj pat po atidarymo prasidės kovos ir vyks iki maždaug 19-20 val.

Vakar pas Klaipėdos merą V. Grubliauską apsilankė ir plačiau apie vyksiantį renginį papasakojo Lietuvos graplingo federacijos imtynių generalinis sekretorius Erikas Kazlauskas, pirmasis šios federacijos prezidentas, dabartinis Seimo narys Kęstutis Smirnovas bei vienas iš čempionato organizatorių klaipėdietis Marius Rudnickas.

Jie sakė, kad į čempionatą planuoja atvykti Norvegijos, Baltarusijos, Rusijos, Lenkijos, Estijos, Ukrainos, Latvijos ir net Indijos atstovai. Gali būti ir daugiau šalių atstovų. Kai kurie dar nepateikė galutinio atsakymo.

Klaipėdos meras specialiais prizais pagerbė 2017 m. brazilų džiudžitsu Europos čempionate aukso medalį iškovojusį klaipėdietį Marių Šuišelį ir sidabro medalį iškovojusį klaipėdietį Gediminą Lukošių bei jų trenerį M. Rudnicką.

"Labai džiaugiuosi, kad Klaipėda tampa ta gerąja meka, kurios link juda geriausi tarptautinio lygio sportininkai, vyksta įspūdingi tarptautiniai renginiai. Gerai, kad energija, kovinis azartas yra liejamas ringe, kad tai yra puikus užimtumo pavyzdys jauniems žmonėms", - sakė V. Grubliauskas.

Jam antrino K. Smirnovas.

"Klaipėda tampa kovos menų sostine. Čia yra puikios sąlygos. Jūs turite pirmąjį Europos graplingo imtynių čempioną - Marių Rudnicką. Manau, kad ateityje Klaipėdoje galėtų vykti net Europos ar pasaulio graplingo imtynių čempionatai. Per sportą galima plėtoti ir turizmą", - teigė Seimo narys.

Anot Lietuvos graplingo federacijos imtynių generalinio sekretoriaus E. Kazlausko, kai užsienio šalių atstovams pasakai, kad varžybos vyks Lietuvos pajūrio mieste, sportininkų stimulas dalyvauti varžybose tik padidėja.

"Sportininkai atvyksta ne tik pasivaržyti, bet nori ir pakeliauti, labiau susipažinti su kitų šalių vietomis. Klaipėdai tai puiki proga pritraukti ir daugiau turistų", - sakė jis.

Gegužės 7 dieną atvirajame Baltijos šalių graplingo imtynių čempionate kovotojai rungsis keturiose grupėse: moterų, vaikinų iki 17 metų, vaikinų iki 19 metų, suaugusiųjų ir veteranų.

Čempionato globėjas - Klaipėdos miesto savivaldybės meras V. Grubliauskas. Šio renginio socialiai atsakingas partneris - Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Pasak M. Rudnicko, tarp klaipėdiečių yra rimtų pretendentų tapti Baltijos šalių graplingo imtynių laureatais.

"2016-aisiais Europos veteranų absoliutaus graplingo čempiono diržą iškovojo 42 metų Ramūnas Petraitis. Jis dabar labai intensyviai treniruojasi ir Klaipėdoje vyksiančiame turnyre tikisi iškovoti aukštą apdovanojimą. Kitas klaipėdietis, kuris turi galimybių laimėti, yra Klaipėdos imtynių mokyklos, kurioje dirba garsūs treneriai Mindaugas Raila ir Jonas Tilvikas, auklėtinis Artiomas Ponamariovas. Jis kovos U-19 amžiaus grupėje. Aš pats varžybose nedalyvausiu, kadangi ant mano pečių gula visi organizaciniai reikalai", - sakė M. Rudnickas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder