Klaipėdiečiai - tarp Šiaurės šalių nugalėtojų

Klaipėdiečiai - tarp Šiaurės šalių nugalėtojų

Panevėžyje vykusiame Šiaurės šalių imtynių čempionate, kuriame galynėjosi trijų olimpinių imtynių stilių - graikų-romėnų, laisvųjų ir moterų - atstovai, per apdovanojimų ceremoniją skambėjo ir klaipėdiečių pavardės.

Laisvųjų imtynių svorio iki 86 kg varžybose lygių neturėjo Klaipėdos imtynių sporto klubo "Brolių viltys" sportininkas Edgaras Voitechovskis.

Jis įveikė keturis varžovus. Finalinėje kovoje Edgaras vos per pusę minutės gražiu metimu per dubenį nugalėjo 2017 metų Europos U-23 bronzos medalio laimėtoją suomį Henrį Selenių.

Edgaras dėkoja Klaipėdos apygardos probacijos tarnybai už tai, kad išleido jį dalyvauti Šiaurės šalių čempionate.

Graikų-romėnų imtynių turnyre (48 dalyviai) aukso medalį iškovojo klaipėdietis Mantas Knystautas (iki 130 kg).

"Stabiliausiai kovoja Mantas Knystautas. Jis gana lengvai įveikė nepatogius varžovus - norvegą Oscarą Marviką ir suomį Tuomį Lahtį", - kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis.

Iš viso čempionate dėl apdovanojimų kovojo 97 imtynininkai ir imtynininkės iš Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Norvegijos, Danijos ir Lietuvos.

Varžybos Panevėžyje Lietuvos komandoms buvo vienas pagrindinių startų ruošiantis įvairių amžiaus grupių Europos ir pasaulio čempionatams. Šiuo metu pajėgiausi imtynininkai tik pajunta sezono ritmą, todėl ne visi sublizgėjo savų žiūrovų akivaizdoje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder