Klaipėdiečiai Milane kovojo prieš NCAA gigantus

Klaipėdiečiai Milane kovojo prieš NCAA gigantus

LCC tarptautinio universiteto krepšinio komanda, besiruošianti ne tik Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL), bet ir Regionų krepšinio lygos (RKL) pirmenybėms, viešėjo Italijoje ir kovėsi su Amerikos NCAA I diviziono komandomis. Klaipėdiečiai įrodė, kad Lietuvos studentų krepšinio lygis ne ką nusileidžia aukščiausiajai JAV universitetų krepšinio lygai - NCAA.

LCC "Briedžių" ekipa pirmose rungtynėse susitiko su Lipscombo universiteto (JAV) komanda ir ją po dramatiškos kovos rezultatu 74:72 įveikė. Lemiamą metimą, aidint rungtynių pabaigą skelbiančiai sirenai, pataikė LCC žaidėjas Justas Grikštas.

"Lipscombo universiteto komanda Amerikoje yra gerai žinoma. Tai yra 68 komandų, patekusių į "Kovo beprotybės" kovas. Kautis su šia pajėgia NCAA buvo sunku. Mes didžiąją rungtynių dalį buvome priekyje, tačiau pabaigoje žaidimas išsilygino ir vyko įtempta kova. Džiugu, kad Justas Grikštas pataikė lemiamą metimą ir laimėjome", - įspūdžiais dalijosi LCC komandos treneris Marius Tamolis.

Kitose rungtynėse klaipėdiečiams teko kautis su dar pajėgesne NCAA komanda iš Fordhamo universiteto. Įdomu pastebėti, kad šį universitetą yra baigęs dabartinis JAV prezidentas Donaldas Trumpas. Šįkart "Briedžių" ekipa jau turėjo pripažinti amerikiečių pranašumą - 55:73.

"Ši kelionė suteikė komandinės patirties, dvasios, bei pamokų, kurios bus labai naudingos prasidėjus sezonui. Tokios akimirkos, studentų prisiminimai, atstovavimas Lietuvai ir LCC universitetui užsienyje visada yra didžiulė garbė. LCC tarptautinio universiteto krepšinio komanda jau praėjusiais metais užsitarnavo gerą vardą, kai laimėjo prieš JAV Kanzaso valstijos universiteto komandą. Mūsų vaikinai, kad ir iš nedidelio universiteto Klaipėdoje, bet žaidžia krepšinį iš visos širdies, ir laimi net prieš Amerikos gigantus. Tai itin džiugina", - sakė M. Tamolis.

Anot jo, žaidėjus įkvėpė ir tai, kad Italijoje juos palaikė LCC tarptautinio universiteto rektorė Marlenė Wall ir LCC rinkodaros skyriaus vadovė Aistei Motekaitienė.

"Buvo garbė prisijungti prie mūsų krepšinio komandos Italijoje ir stebėti, kaip jie pasitikėdami savimi žaidžia prieš svarius NCAA lygos priešininkus. Ši unikali tarptautinė galimybė - nuostabi mūsų komandos patirtis ir, be abejo, puikiai tinka tarptautinei universitetų kultūrai", - sakė M. Wall. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder