Klaipėdiečiai pusfinalyje gali verstis be Mindaugo Stašio

Klaipėdiečiai pusfinalyje gali verstis be Mindaugo Stašio

Šeštadienį nuo 16 val. Klaipėdos sporto rūmuose (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) prasidės Nacionalinės krepšinio lygos (NKL)pusfinalio iki trijų pergalių serija tarp Klaipėdos „Naftos-Uni-Akvaservis“ ir Šakių „Vyčio“ ekipų.

Antrosios pusfinalio serijos rungtynės vyks kovo 28 dieną (antradienį) 18 val. Šakiuose, trečiosios - kovo 30 dieną (ketvirtadienį) 18 val. vėl Klaipėdoje.

Gali būti, kad šioje serijoje klaipėdiečiams negalės padėti vienas iš komandos lyderių Mindaugas Stašys.

Jis per paskutines NKL ketvirtfinalio rungtynes Šilutėje patyrė peties traumą.

„Pastarosios naktys - pusiau bemiegės. Daug kartų dėl skausmo pabusdavau. Lovoje ant skaudamo peties apskritai negaliu pasisukti. Buvau pas medikų. Įtaria peties išnirimą ar net raiščių plyšimą. Reikia atlikti magnetinį rezonansą, kad sužinoti tikslią diagnozę. Kol kas negaliu pakelti vienos rankos, skausmas tiesiog veriantis. Labai tikiuosi, kad padės nuskausminamieji vaistai. Labai norėčiau savo komandai padėti pusfinalyje, tačiau tiksliai negaliu pasakyti, ar tai pavyks. Medikai pataria 2-3 savaites nežaisti. Aš esu kovotojas, jei tik matysiu, kad galiu bent šiek tiek padėti komandai, tada išbėgsiu į aikštelę“, - teigė M. Stašys.

- Mindaugai, pastaruoju metu buvai įgijęs gerą sportinę formą. Juk paskutinėse rungtynėse Šilutėje pelnei 29 taškus (6/9 dvit., 2/2 trit., 11/11 baudų metimai, 3 rez. perd.) ir surinkai 39 naudingumo balus. Tai Tavo sezono rekordas. Kas lėmė tokį užsivedimą?

- Tai visos komandos nuopelnas. Nejučia atsidurdavau tinkamu metu tinkamoje vietoje, gaudavau komandos draugų perdavimus ir ėmiausi iniciatyvos. Pataikiau visus baudos metimus, pridėjau kelis dvitaškius ir tritaškius, taip ir susidėjo tie taškai. Tik po rungtynių, pamatęs statistiką, supratau, kad pelniau tiek taškų ir surinkau net 39 naudingumo balus. Šį sezoną tiek naudingumo balų nebuvau surinkęs. Tai sezono rekordas.

- Ketvirtfinalio serija su „Šilutės“ ekipa buvo gana įtempta. Gal dabar, kai jau kišenėje turite kelialapį į NKL pusfinalį, jaučiatės ramiau?

Iš tikrųjų, įtampa atslūgo. "Šilutė" buvo įgijusi puikią sportinę formą, tad su kais teko gerokai paprakaituoti. Esame tarp keturių stipriausių NKL ekipų. Komandos vadovų iškeltus tikslus įvykdėme, tačiau apetitas kyla bevalgant - labai norėtųsi ir medaliuko.st2

- Jau šį šeštadienį 16 val. Klaipėdos sporto rūmuose (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) pradėsite NKL pusfinalio iki trijų pergalių seriją su Šakių „Vyčiu“. Ar aikštės pranašumas labai reikšmingas faktorius?

- Manau, kad visoms komandoms daug maloniau rungtyniauti prie savo sirgalių, kai jauti jų užnugarį ir palaikymą. Paskutinės NKL ketvirtfinalio rungtynės, vykusios Klaipėdoje, įrodė, kad mūsų miesto sirgaliai - nuostabūs. Jų šiltas palaikymas mus tiesiog įkvėpė, motyvavo atiduoti paskutines jėgas. Atvirai pasakius, senai Klaipėdos sporto rūmuose buvau regėjęs tokį būrį sirgalių - visos tribūnos ir balkonas buvo sausakimšai užimtas, žmonės rungtynes stebėjo tiesiog atsistoję ir susigrūdę. Jei ir pusfinalyje išvysime tiek savo sirgalių, tada, manau, kad aikštės pranašumas bus itin reikšmingas.

NKL reguliariajame čempionate su „Vyčio“ ekipa pasidalijote po dvi pergales. Įdomiausia tai, kad abi rungtynes laimėjote Šakiuose (80:65 ir 69:60) ir abu kartus suklupote namuose (66:73 ir 90:96).

Reguliarusis sezonas yra viena, o atkrintamosios rungtynės, o juo labiau pusfinalis - visai kas kita. Manau, kad pusfinalyje svarbi kiekviena smulki detalė.

„Vytis“ - įveikiamas varžovas. Jie turi mažai silpnų vietų, tačiau jų yra ir mes jas gerai žinome. Nenoriu garsiai vardinti. Galima daug kalbėti ir tikėtis, bet viską reikia įrodyti ne žodžiais, o darbais aikštėje. „Vyčio“ akivaizdūs lyderiai - Paulius Beliavičius ir Gytis Radzevičius. Reikia stengtis žūtbūt juos uždengti. Jei tai pavyks, galime tikėtis teigiamo rezultato.st

„Vyčio“ ekipa ketvirtfinalio serijoje taip pat rezultatu 3:1 nukovė Telšių „Telšius“. Jų sportinė forma - gera. Jie taip pat įsibėgėjo ir yra pavojingi.

Mes visi, „Naftos-Uni-Akvaservis“ žaidėjai, esame tiesiog užsivedę ir pasiryžę iš paskutiniųjų kovoti iki pat paskutinių šio sezono rungtynių. Mūsų komandoje atmosfera - puiki. Jei kuriam nors vieną ar kitą dieną nesiseka, padrąsiname, patariame, paskatiname. Komandoje nėra jokių pykčių. Kiekvienas žaidėjas žino savo vaidmenį ir stengiasi jį kuo geriau atlikti. Komandos kapitonas Viktoras Chodosovskis yra pasakęs, kad „viskas prasideda nuo rūbinės“. Išties mūsų komandos rūbinėje tvyro labai gera nuotaika ir puiki komandinė dvasia. Tiesiog visi esame lyg viena šeima, lyg vienas tvirtas kumštis. Mūsų komandos tvirtybė - komandinis žaidimas.

Komandos istorija

„Naftos-Uni-Akvaservis“ komanda turi ilgą istoriją. Tai viena tituluočiausių NKL ekipų, gyvuojanti daugiau nei ketvirtį amžiaus. Komanda įkurta 1987 metais. Tuomet ji dar vadinosi Klaipėdos „Viesulu“. Vėliau, 1995 m., prisijungus Klaipėdos universitetui, komandos branduolį nuolatos sudaro akademinis jaunimas.

Nuo 1996 metų ekipos pavadinimas keitėsi į “Universitetas-Irvinga“, nuo 1999 metų – „Universitetas-Laivitė“, nuo 2003 metų – „Nafta-Uni-Laivitė“, nuo 2010 metų – „Nafta-Universitetas“, nuo 2013 metų – „Nafta-Uni-Akvaservis“.

komanda

Per tą laikotarpį pasipuošta visų spalvų medaliais: 2001 ir 2002 metais komanda, treniruojama Genadijaus Glikmano, iškovojo trečiąją vietą LKKA pirmenybėse, 2006 metais krepšininkai, vadovaujami stratego Daliaus Ubarto, tapo NKL vicečempionais, 2007 metais su tuo pačiu treneriu pavyko iškovoti NKL čempionų titulą ir 2011 metais su treneriu Dainiumi Miliūnu pelnyti bronzos medalius. 2015 metais su treneriu Ryčiu Vaišvila buvo iškovoti aukso medaliai.

„Naftos-Uni-Akvaserviso“ komandoje rungtyniavo daug garsių krepšininkų: buvę ir esami neptūniečiai - Osvaldas Kurauskas, Mindaugas Girdžiūnas, Arvydas Šikšnius, Simas Galdikas, Deividas Gailius, Marius Runkauskas, Valdas Vasylius, Aidas Viskontas, taip pat Arvydas Macijauskas, Egidijus Dimša, Vaidotas Volkus, Artūras Gudaitis bei daugelis kitų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder