Klaipėdoje - didžiausia Lietuvoje būrelių ir sporto mugė

Klaipėdoje - didžiausia Lietuvoje būrelių ir sporto mugė

Jau rugsėjo 14 dieną (šeštadienį) Klaipėdą sudrebins mūsų mieste pagreitį įgavęs ir šeštus metus organizuojamas renginys "Judrioji mugė". Klaipėdiečiai ir miesto svečiai po vienu stogu, "Švyturio" arenoje, turės išskirtinę galimybę rasti net 80 skirtingų būrelių, užimtumo įstaigų, projektų, seminarų ir edukacijų ir dirbtuvių. Ir visa tai - nemokamai.

Lauke, šalia "Švyturio" arenos, vyks smagios ir įdomios atrakcijos, savo veiklą pristatys policininkai, ugniagesiai, medicinos darbuotojai, šauliai ir Lietuvos kariuomenė. Tėveliai bus kviečiami į profesionalių lektorių nemokamus seminarus.

"Vienintelis ir išskirtinis sporto renginys šeimoms "Judrioji mugė" šiemet vienija jėgas su didžiausia Lietuvoje būrelių ir užimtumo muge "Z vaikai" tam, kad pasiūlytų daugiausia veiklų, skirtų kryptingam mokslo metų užimtumui", - pasidžiaugė vienas iš renginio organizatorių, laikinai Klaipėdos lengvosios atletikos direktoriaus funkcijas atliekantis Darius Raišutis.

Anot jo, šeštadienį nuo 10 iki 18 val. "Švyturio" arenos pirmame air antrame aukštuose bus galima ne tik susipažinti sporto šakų būreliais, bet ir sužinoti daug naudingos informacijos apie meno, naujųjų technologijų, muzikos, užsienio kalbų, verslumą ir lyderystę, kūrybiškumą skatinančius būrelius ir kitas neformalaus ugdymo veiklas.

Taip pat bus galima įsigyti "protingas" knygas ir lavinamuosius žaidimus. Lankytojų čia lauks išskirtinė programa, kuri neleis nuobodžiauti visą dieną.

"Renginio metu bus galima pabendrauti su būrelių vadovais, sudalyvauti dirbtuvėse, įvairiose edukacijose bei konkursuose, susipažinti su sportininkais, pamatyti dalyvių parodomąsias programas bei laimėti prizų renginio metu organizuojamose viktorinose ir varžybose", - sakė "Z vaikai" renginio organizatorė Meda Vaitiekūnaitė.

Tėveliai turės galimybę dalyvauti net 6 nemokamuose seminaruose ypač aktualiomis temomis: "Vaikų emocinio intelekto ugdymas", "Mitybos poveikis vaikų ir suaugusiųjų žarnyno būklei ir imunitetui", "Šeimos biudžeto planavimas ir vaikų finansinis raštingumas", "Kalbiniai kodai", "Vaikų fizinis aktyvumas, laikysena ir plokščiapėdystė" ir "Pojūčių lavinimo svarba vaikystėje".

Viso renginio metu taip pat vyks įtraukiantys pasirodymai scenoje: šokių ir sporto kolektyvų prisistatymai, koncertas, teatro interaktyvios pamokos, viktorina bei žaidimai. Čia taip pat galėsite sudalyvauti diskusijoje su Klaipėdos miestą bei Lietuvą garsinančiais sportininkais.

"Gausybę veiklos rasite ir aplink "Švyturio" areną: galėsite pašokinėti ant didžiausių batutų, tapti vienais pirmųjų, Klaipėdos įmonėje kuriamų elektrinių autobusų "Dancer" keleiviais, išmarginti tikrą automobilį, išmokti šokių žingsnelių ir artimiau susipažinti su mūsų Lietuvos gelbėtojais: Lietuvos kariuomene, Klaipėdos apskrities VPK pareigūnais, Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties specialistais, Vakarų (Jūros) šaulių 3-iaja rinktine ir Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos veikla", - pasakojo M. Vaitiekūnaitė .

Bus galima iš arčiau pamatyti jų naudojamą techniką, prietaisus, įrankius bei praktinių pamokėlių metu išmokti tinkamai apsisaugoti nuo gaisro ir sužinoti ką daryti jam kilus, daryti dirbtinį kvėpavimą ir suteikti pirmąją pakalbą susižalojus, kaip apsiginti ir elgtis esant pavojuje.

"Dar kartą pabrėžiame, kad renginys - nemokamas, tad kviečiame visus aktyviai dalyvauti", - kvietė D. Raišutis.

Jo teigimu, šiame renginyje aktyviai yra kviečiami dalyvauti ne tik miestiečiai, bet ir svečiai ir Klaipėdos rajono ar artimų Klaipėdai kaimelių ir miestelių.

"Džiaugiamės galėdami bendradarbiauti su Klaipėdos autobuso parku, kurie suteikė galimybę į šį renginį iš Gargždų, Laugalių ir Dauparų nemokamai atvežti vaikus ir jų tėvelius bei po renginio parvežti atgal. Juk nemažai Klaipėdos rajono vaikų lanko būrelius Klaipėdoje", - teigė "Judriosios mugės" ir "Z vaikai" renginio organizatoriai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder