Klaipėdoje - pirmasis neįgaliųjų biliardo turnyras

Klaipėdoje - pirmasis neįgaliųjų biliardo turnyras

Vakar Klaipėdoje pirmą kartą neįgalūs biliardo mėgėjai iš Kaliningrado ir Lietuvos varžėsi dėl geriausio žaidėjo titulo.

"Dalyvių bus nedaug. Žaisime draugiškai, kad pažintume savo priešininkus ir žinotume, kaip mums treniruotis", - prieš turnyrą juokavo Lietuvos invalidų biliardo asociacijos prezidentas Gintas Jonauskas.

Žaisti turnyre buvo pakviesti svečiai iš Kaliningrado neįgaliųjų organizacijos "Kovčeg".

Vienas projekto iniciatorių ir rėmėjų - Juozas Matulevičius - pasakojo, jog idėja rengti bendrus projektus gimė susitikus su Kaliningrado dūmos atstove neįgaliesiems Ala Osipova.

"Seniai norėjau susidraugauti su kaliningradiečiais, per Juozą susipažinome ir pradėjome draugauti. Tai labai draugiški žmonės. Nors iš pradžių galvojau, kad nepavyks nieko suorganizuoti", - pasakojo G. Jonauskas.

Kaliningradietei Marinai Kulikovai tai jau trečias turnyras, kuriame biliardo mėgėja dalyvauja.

"Nesu profesionali biliardo žaidėja. Mano sūnus mėgsta žaisti biliardą, taigi Kaliningrade mes vaikštome žaisti į klubą savo malonumui. Kai gyvenau Šiaurės Rusijoje, du kartus dalyvavau biliardo turnyruose", - pasakojo žaidėja.

Pasak G. Jonausko, nors Klaipėdoje toks turnyras organizuojamas pirmą kartą, panašių turnyrų kituose Lietuvos miestuose jau yra buvę.

"Jau kalbuosi su baltarusiais, ukrainiečiais, reikės kažką rimta organizuoti", - apie ateities planus sakė G. Jonauskas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder