Klaipėdoje - Vlado Garasto vardo turnyras

Klaipėdoje - Vlado Garasto vardo turnyras

Rugsėjo mėnesio pradžioje Klaipėdoje vyks aukšto lygio krepšinio turnyras - dėl krepšinio legendos ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) garbės prezidento Vlado Garasto taurės susigrums penkios VTB Vieningosios lygos bei Eurolygos ekipos iš Lietuvos, Rusijos ir Ukrainos. Tarp Europoje žinomų ekipų  kausis ir Klaipėdos "Neptūnas".

Rugsėjo 7-11 dienomis organizuojamame pirmajame tokio tipo draugiškame krepšinio turnyre Lietuvai atstovaus Vilniaus "Lietuvos rytas" ir Klaipėdos "Neptūnas", Rusijai - Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" bei Ukrainos - Kijevo "Budivelnik" ir Dnepropetrovsko "Dnepr" ekipos.

"Neptūnui" dalyvauti tokio lygio turnyre - tikra garbė. Šiemet atversime naują puslapį klubo istorijoje - dalyvausime VTB Vieningosios lygos pirmenybėse, o šis turnyras bus geras krikštas. Visi trokšta pasivaržyti su tokio lygio ekipomis. Tai mums padės išsijudinti", - teigė "Neptūno" klubo vadovas Osvaldas Kurauskas.

V. Garastas pabrėžė, kad jo vardo turnyrą siūlė rengti ir Kaune, tačiau jis mieliau pasirinko Klaipėdą.

"Klaipėda man - arčiau širdies. Šiame mieste likę daug prisiminimų. Klaipėdoje tapau 1000 m bėgimo rungties Lietuvos čempionu. Uostamiestis tikrai nusipelnė, kad jame pagaliau atsirastų tokių turnyrų tradicija ir sirgaliai dažniau galėtų mėgautis profesionaliu krepšiniu. Klaipėdą galėčiau pavadinti tikru krepšinio miestu, kuris mūsų šaliai yra padovanojęs ne vieną talentingą krepšininką, garsinantį ne tik savo miestą, bet ir visą šalį", - kalbėjo V. Garastas.

Draugiškas krepšinio turnyras vyks rato sistemos principu - per 5 turnyro dienas bus sužaista 10  varžybų, po 2 rungtynes per dieną. Paskutiniąją dieną, pasibaigus žaidimui ir suskaičiavus taškus turnyrinėje lentelėje, paaiškės, kurie klubai užėmė prizines vietas. Apdovanotos bus ne tik pirmos trys komandos, bet ir geriausias krepšininkas iš kiekvieno klubo bei geriausias vidurio puolėjas, krašto puolėjas ir gynėjas.

Anot kartu su "Švyturio" arena turnyrą organizuojančio LKF vykdomojo komiteto nario Sauliaus Vilko, šiuo unikaliu turnyru bus žengiamas itin svarbus žingsnis komandų pasiruošimui klubiniam krepšiniui.

"Švyturio" arenos direktorės Jolitos Krickės teigimu, pernai praūžęs "EuroBasket 2011" ir visus metus klaipėdiečius džiuginusios "Neptūno" varžybos įrodė, jog klaipėdiečiai ir miesto svečiai myli bei vertina profesionalų krepšinį.

"Šiuo turnyru bus siekiama kurti naują krepšinio tradiciją ir tokio tipo draugišką turnyrą "Švyturio" arenoje rengti kasmet", - pabrėžė ji.

Į arenoje vyksiančias draugiško krepšinio turnyro V. Garasto taurei laimėti varžybas bilietai jau platinami "Bilietai LT" kasose ir elektroninėje bilietų parduotuvėje www.bilietai.lt. Dienos bilietą įsigiję krepšinio sirgaliai, turės galimybę stebėti abi tos dienos varžybas. Visi dienos bilietai kainuoja po 25 Lt, o pirmieji 500 bilietų parduodami pigiau - po 20 Lt.

Greičiausiai įsigijusieji bilietus ne tik mažiau sumokės, bet ir turės daugiau galimybių išsirinkti geriausias vietas.  O norintys sutaupyti, galės įsigyti abonementą ir visas turnyro rungtynes pamatyti už 99 Lt.

Tarptautinis vyrų krepšinio turnyras V.Garasto taurei laimėti

TVARKARAŠTIS

Rugsėjo 7 d. (penktadienis)             
18:00 – 19:45 „Lietuvos rytas” – “Neptūnas”                
20:15 – 22:00 „Lokomotiv-Kuban” – „Budivelnik”

Rugsėjo 8 d. (šeštadienis)
18:00 – 19:45 „Lietuvos rytas” – „Dnepr”
20:15 – 22:00 „Neptūnas” – „Budivelnik”   

Rugsėjo 9 d. (sekmadienis)          
18:00 – 19:45 „Dnepr” – „Budivelnik”                             
20:15 – 22:00 „Neptūnas” – „Lokomotiv-Kuban”     

Rugsėjo 10 d. (pirmadienis)         
18:00 – 19:45 „Lietuvos rytas” – „Budivelnik”    
20:15 – 22:00 „Dnepr” – „Lokomotiv-Kuban”        

Rugsėjo 11 d. (antradienis)   
18:00 – 19:45 „Lietuvos rytas” – „Lokomotiv-Kuban”
20:15 – 22:00 „Neptūnas” – „Dnepr”

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder