Klaipėdoje sporto bendruomenė plečia žinias

Klaipėdoje sporto bendruomenė plečia žinias

Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokykloje dvi dienas savo žinias gilino ne tik Klaipėdos, bet ir aplinkinių Vakarų Lietuvos miestelių savivaldybių sporto skyrių ir sportininkų ugdymo centrų administracijos darbuotojai.

Penktadienį seminarą tema: "Europos sąjungos sporto ir fizinio aktyvumo politika" skaitė Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo valdymo fakulteto, Lyderystės ir strateginio valdymo instituto profesorė, socialinių mokslų (ekonomika) prof. dr. Vilma Čingienė. Ji yra magistrantūros studijų programos "Sporto industrijų vadyba" įkūrėja ir koordinatorė, Europos sporto ir užimtumo observatorijos (EOSE) vykdančiosios tarybos narė.

Ji pristatė Europos Sąjungos sporto ir fizinio aktyvumo vystymo prioritetus, jų svarbą Lietuvos savivaldos bei regiono sporto ir fizinio aktyvumo organizacijų veiklos perspektyvoms.

Ketvirtadienį seminarą tema: "Organizacinė komunikacija ir kultūra" skaitė MRU Viešojo valdymo fakulteto, Lyderystės ir strateginio valdymo instituto profesorė ir socialinių mokslų (vadyba ir administravimas) prof. dr. Agota Giedrė Raišienė.

Ji pasakojo apie vadovų ir darbuotojų tarpasmeninės komunikacijos gebėjimus ir kaip įveikti iššūkius bendraujant su kolegomis, partneriais ir klientais.

Pasak šių mokymų koordinatorės ir iniciatorės prof. dr. V. Čingienės, tokie mokymais vyks ne tik Klaipėdoje, bet ir Panevėžyje, Kėdainiuose, Alytuje, Šiauliuose ir Ignalinoje.

"Į Klaipėdą su kitomis temomis dar atvyksime kovo ir balandžio mėnesiais. Ir tai bus tik pirmas projekto etapas. Antrame etape, remiantis įvairiomis diskusiniais klausimais, įvairiomis įžvalgomis ir pastebėjimais, vėl atvažiuosime į šešias savivaldybes ir organizuosime pokalbius su sporto klubais, sporto šakų federacijomis, verslo, mokyklų, valdžios atstovais ir bendruomenių aktyvistais. Aptarsime, kaip mes matome sporto ir fizinių aktyvumo ateities vystymosi perspektyvą. Planuojame apskritojo stalo diskusiją. Vėliau esminiai dalykai nuguls į popierių ir aiškius pasiūlymus. Parengsime susitarimo protokolą, kad veiktume ir žiūrėtume viena kryptimi. Trečiajame etape Vilniuje planuojame didžiulę konferenciją ar forumą su kūrybinėmis dirbtuvėmis", - "Vakarų ekspresui" sakė projekto "Lietuvos savivaldybių viešųjų sporto paslaugų teikėjų kompetencijų ugdymas" iniciatorė V. Čingienė.

Ji pridūrė: "Esu Lietuvos patriotė. Mano ir mano kolegų ambicija - kad Lietuva sporto srityje labai nenutoltų nuo kitų Europos šalių."

Artimiausi projekto "Lietuvos savivaldybių viešųjų sporto paslaugų teikėjų kompetencijų ugdymas" mokymai Klaipėdoje, jų temos ir dėstytojai:

kovo 19 d. "Strateginis planavimas viešajame sektoriuje (seminarą ves dr. Adomas Rakšnys);

kovo 20 d. "Lyderystė ir pokyčių vadyba" (prof. dr. Tadas Sudnickas);

balandžio 16 d. "Veiklos orientuotos į rezultatus organizavimas ir valdymas" (doc. dr. Dalia Daujotaitė);

balandžio 17 d. "Regiono vystymas ir plėtra per sporto veiklą" (prof. dr. Saulius Nefas).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder