Klaipėdos boulingo meistrai - vėl šalies lyderiai

Klaipėdos boulingo meistrai - vėl šalies lyderiai

Klaipėdos boulingo sporto meistrai siautė ir trečiajame Lietuvos čempionato etape "Gitanos taurė 2010": pajūrio atstovai iškovojo tris iš penkių galimų taurių ir septynis iš penkiolikos medalių. Uostamiesčio boulingo atstovai pastaruoju metu vis tvirčiau įsitvirtina tarp šios sporto šakos lyderių. 

Daugiau nei savaitę Klaipėdoje, "Honolulu" boulinge-sporto bare, vykusiose varžybose tiesiogine to žodžio prasme šeimininkavo pajūrio atstovai.

Pirmajame vyrų divizione užtikrintai lyderio poziciją apgynė Klaipėdos boulingo klubui atstovaujantis palangiškis Žilvinas Perminas. Daugkartinis šalies čempionas finale 224:206 nugalėjo šiaulietį Laimoną Senkų.

Trečioji vieta atiteko kitam klaipėdiečiui Michail Voločko.

Moterų divizione klaipėdietės nuolat skina pirmąsias vietas, tačiau šįkart jos buvo gana kultūringos, pirmąsias vietas užleido Vilniaus ir Kauno atstovėms.

Trečioji vieta atiteko Klaipėdos boulingo klubo atstovei Ingai Malinauskienei.   
Tarp jaunimo dominavo pasaulio ir Europos čempionatų dalyvis Artūras Perminas. Jaunasis klaipėdietis, atstovaujantis sporto klubui "Klaipėdos būrys", finale akivaizdžia persvara 244:163 pranoko ukmergiškį Gytį Dailidėną.

Artūro pasiekimas - 244 taškai per vieną partiją - tai geriausias finalinės partijos rezultatas.

Įdomu pastebėti, kad šįkart į geriausiųjų trejetuką net nepateko šių metų nuolatinis Artūro varžovas šiaulietis Paulius Bagdonas.  

Šįkart trečioji vieta atiteko uostamiesčio atstovui Manfredui Ginetui.

Tarp senjorų stebuklus išdarinėjo ir lygių neturėjo sporto klubo "Klaipėdos būrys" prezidentas Algimantas Jagnieškus. Jis finale 174:161 nugalėjo vilnietį Arvydą Musteikį.
Ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio kopė dar vienas klaipėdietis Anatolijus Perminas.

Antrajame vyrų divizione, kuriame nuolat būna gausiausiai dalyvių (šįkart buvo 51), net trys klaipėdiečiai pateko į devintuką: Nerijus Balčytis (5 vieta), Rolandas Reika (8), Valerijus Perminas (9).

Priminsime, kad antrajame Lietuvos čempionate etape, vykusiame Vilniuje į 20-uką pateko vos vienas klaipėdietis, o šįkart mūsiškiai jau gerokai pasitempė.
Jau antrus metus paeiliui Klaipėdoje rengiamus Lietuvos čempionato boulingo etapus remia UAB "Gitana". Šįkart pastaroji bendrovė nugalėtojams ir prizininkams įsteigė itin vertingus prizus.

"Džiugu, kad turime nuolatinį rėmėją. Malonu, kad nenuvylėme jų - padovanojome gražių akimirkų ir pergalių", - po varžybų džiaugėsi pirmojo vyrų diviziono nugalėtojas Ž. Perminas.

Anot jo, šis turnyras Klaipėdoje buvo vienas masiškiausių ir įspūdingiausių per uostamiesčio boulingo istoriją.

"Suvažiavo daug įvairių miestų pajėgių boulingo atstovų. Nors nuolat rotacija vyksta, tačiau antrąkart iš eilės Perminams pavyksta tapti savo pogrupių nugalėtojais. Kiti juokauja, kad boulinge suvešėjo Perminų dinastija, - juokėsi Žilvinas.

- Nors aš ir jaunasis klaipėdietis Artūras - net ne giminės, tiesiog sutapo pavardės ir tiek".   

Ketvirtasis Lietuvos čempionato reitinginis turnyras vyks kitų metų sausio 9-16 dienomis Vilniuje. Iš viso bus sužaisti šeši etapai, po kurių ir paaiškės Lietuvos čempionai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder