Klaipėdos "Neptūnas" - LKL pusfinalyje

Klaipėdos "Neptūnas" - LKL pusfinalyje

Lietuvos vicečempionas Klaipėdos “Neptūnas” Alytuje rezultatu 69:55 (15:11, 17:15, 19:11, 18:18) palaužė vietos “Dzūkijos” ekipą ir žengė į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalį. Šiame etape iki trijų pergalių neptūniečiai kovos su Vilniaus “Lietuvos rytu”.

Pirmosios pusfinalio rungtynės vyks gegužės 14 dieną (ketvirtadienį) Vilniuje. Antrosios – gegužės 18 d. (pirmadienį) Klaipėdoje, trečiosios – gegužės 20 d. (trečiadienį) Vilniuje. Jei reikės ketvirtųjų ir penktųjų rungtynių, jos atitinkamai vyks gegužės 23 d. (šeštadienį),Klaipėdoje ir gegužės 25 d. (pirmadienį) Vilniuje.

„Neptūnas“ šį sezoną jau įrodė, kad gali įveikti Kauno „Žalgirį“ ir Vilniaus „Lietuvos rytą“. Žalgiriečiai buvo palaužti du kartus: Klaipėdoje – 67:65 ir Kaune – 90:86. Klaipėdos krepšininkai 2014 metų gruodžio 28 dieną Vilniuje po pratęsimo rezultatu 94:90 palaužė ir „Lietuvos ryto” krepšininkus.

Labai arti pergalės neptūniečiai buvo ir 2015 m. kovo 15 d. Klaipėdoje – iki rungtynių pabaigos likus 0,8 sek. pajūrio krepšininkai dar pirmavo 86:85, tačiau netrukus lyg perkūnas iš giedro dangaus išniro ir ore du taškus pelnė "Lietuvos ryto" legionierius Mike'as Moseris. Taigi, tąkart “Lietuvos rytas” išsigelbėjo paskutinę akimirką.

“Neptūnas” ketvirtfinalio seriją laimėjo 3:1

“Neptūnas” prieš “Dzūkiją” LKL ketvirtfinalio seriją iki trijų pergalių laimėjo rezultatu 3:1.

Paskutinės akistatos Alytuje pradžia lengva, tačiau antroje rungtynių pusėje išryškėjo “Neptūno” pranašumas: trečiajame kėlinyje buvo susikrauta 13 taškų persvara - 46:33 ir likusi rungtynių dalis įtampos nebekėlė.

Klaipėdos komandą į pergalę vedė po 14 taškų surinkę Simas Galdikas (11 atk. kam.) ir Mustafa Shakuras, Deividas Gailius – 8, Martynas Mažeika ir Donatas Zavackas – po 7, Mindaugas Girdžiūnas – 6, Arnas Butkevičius – 5, Vytautas Šarakauskas – 4 (7 atk. kam.), Valdas Vasylius – 4 tšk.

“Dzūkijos” komandai Paulius Dambrasukas pelnė 17 taškų, Fedoras Dmitrijevas – 10, Artūras Jomantas ir Ryanas Timothy Nicholas – po 8, Giedrius Gustas ir Martynas Pauliukėnas – po 5 tšk.

“Neptūnas” akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 38:22.

Simas Galdikas (“Neptūno” komandas žaidėjas): “Dzūkija” – stipri komanda, propaguojanti gynybinį krepšinį. Mes savo tikrojo puolimo negalėjome pademonstruoti, tik savo sunkia gynyba išplėšėme pergalę. Laukia sunkus darbas pusfinalyje. Kausimės su :Lietuvos rytu”, žiūrėsime, kaip mums pavyks. Vien patekimas į pusfinalį mūsų netenkina, norisi daugiau. Kaip sakoma: apetitas kyla bevalgant.”   

Kazys Maksvytis (“Neptūno” vyr. treneris): “Kaip dera ketvirtfinaliui, buvo gana įtemptos rungtynės. Vėl jose dominavo gynyba. Gal ir gerai, kad gavome tokį varžovą. Tikrai ušsigrūdinome. Juk tai viena iš geriausiai besiginančių komanda LKL. Tikrai turėjome paprakaituoti, kad iškovotume pergalę. Paskutinėse rungtynėse pavyko gerai apsiginti, laimėjome kovą po krepšiais dėl kamuolių ir namo važiuojame geromis nuotaikomis. Pusfinalyje, manau, taip pat laukia įtemptos, tačiau kitokio braižo rungtynės. “Lietuvos rytas” yra daugiau puolanti komanda. Iki šių rungtynių pabaigos apie pusfinalį negalvojome, visas dėmesys buvo sutelktas į Alytų. Dabar jau mąstysime apie pusfinalį ir būsimą varžovą.”

Priminsime, kad pirmąją LKL ketvirtfinalio dvikovą klaipėdiečiai laimėjo 29 taškų skirtumu - 88:59, vėliau Alytuje netikėtai pralaimėjo rezultatu 56:65, trečiose serijos rungtynėse klaipėdiečiai vėl dominavo – pergalė iškovota 24 taškų skirtumu - 71:47.

2014-2015 m. LKL reguliariajame čempionate "Neptūnas" iškovojo 31 pergalę ir patyrė 9 pralaimėjimus bei užėmė trečiąją vietą. "Dzūkija" su 21 pergale ir 19 pralaimėjimų liko šešta.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder