Klaipėdos paplūdimys dienai taps futbolo aikšte

Klaipėdos paplūdimys dienai taps futbolo aikšte

Jau 9 metus paeiliui Klaipėdoje vyks tradicinis paplūdimio futbolo turnyras: iš futbolininkų daug jėgų reikalaujančios, tačiau žiūrovo akiai labai patrauklios varžybos ant pajūrio smėlio.

Šiais metais varžybos vyks liepos 20-ąją (šeštadienį). Kaip ir kasmet, mėgėjai dėl pagrindinio prizo - "Švyturio" taurės - kovos Neįgaliųjų paplūdimyje įrengtose aikštelėse.

Pirmieji susitikimai prasidės 10 val., o nugalėtojai turėtų paaiškėti apie 16 val.

Anot organizatorių, šiemet planuojama sulaukti 14 komandų.

Jos bus suskirstytos į du pogrupius, rinks taškus tarpusavio rungtynėse, o 8 geriausiai pasirodžiusios komandos tęs kovą dėl čempionų titulo.

Nuo 2011-ųjų šiame turnyre dalyvavo komandos iš visos Lietuvos, o pernai jis įgavo tarptautinių varžybų statusą: 2018 metais jose debiutavo svečiai iš užsienio - Kaliningrado "Baltika". Ši komanda ir iškovojo pagrindinį prizą.

Šiemet taip pat bus svečių iš užsienio - apie dalyvavimą patvirtino komandos iš Kaliningrado ir Latvijos.

"Tikimės, kad šiemet čempionų taurė liks Klaipėdoje, tačiau dėl to reikės gerokai pasistengti - kasmet dalyvaujančios komandos tik stiprėja. Tai džiugina - vadinasi mūsų turnyras tapo aukšto lygio varžybomis, jis jau vadinamas neoficialiu Lietuvos paplūdimio futbolo čempionatu. Mums tokie žodžiai yra geriausias įvertinimas už darbą. Juolab, kad varžybas rengia miesto futbolo entuziastai, prisidėdami kas kuo gali. Bendruomeniškumas išlieka mūsų prioritetu - tikrai džiugu matyti, kaip bendras tikslas suvienija žmones, kiek daug jie gali padaryti dėl bendros idėjos", - sako turnyro sumanytojas ir organizatorius Nerijus Genupskis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder