Klaipėdos regione – tarptautinės jachtų regatos dalyviai

Klaipėdos regione – tarptautinės jachtų regatos dalyviai

Klaipėdos rajono savivaldybė – vieni iš pagrindinių partnerių kartu su Klaipėdos miesto, Neringos ir Šilutės rajono savivaldybėmis rinkodaros projekte „Pietų Baltijos krantas“, pagal kurį skatinami buriavimas ir laivyba pietinėje Baltijos jūros dalyje, o Klaipėdos regione populiarinamas maršrutas Kuršių mariomis. Birželio 23−28 dienomis pagal projektą jau trečią kartą įvyko tarptautinė buriuotojų regata „Gdanskas-Kaliningradas-Klaipėda 2018“.

Plaukė iš Lenkijos į Rusiją

Regatoje dalyvavo 22 jachtos, tarp kurių – jachtos iš Vokietijos, Lenkijos, Švedijos, Danijos ir Maltos, kartu plaukė ir žurnalistai bei vokiškos NDR televizijos komanda, viso plaukimo metu filmavusi dokumentinį filmą. Regata prasidėjo Gdanske, Lenkijoje, ir ankstų birželio 24 d. rytą per stiprią liūtį jachtos išplaukė Rusijos link. Įplaukę į Rusijos teritoriją ir praėję Baltijsko pasų patikrinimo kontrolės punktą buriuotojai Aistmarėmis plaukė į Kaliningradą.

Kaliningradą jachtos pasiekė tik naktį, o čia specialiai joms įplaukti į uostą buvo pakeliamas dviejų aukštų tiltas. Regatos dalyvius praplaukus pro tiltą pasitiko gausus būrys susirinkusių žmonių, sveikinančių įplaukiančias jachtas. Vietiniams apie regatą ir retai pakeliamą tiltą buvo pranešta iš anksto, o žmonės itin džiaugėsi šiuo neeiliniu įvykiu ir miestą aplankiusiais tarptautinės regatos dalyviais.

Pažintis su Klaipėdos regionu

Aplankę Kaliningradą jachtos dalyviai birželio 27 d. ankstų rytą leidosi į beveik parą dėl stipraus vėjo jūroje trukusią kelionę į Klaipėdą, Smiltynės jachtklubą. Klaipėdos rajono savivaldybės iniciatyva organizuoto priėmimo Klaipėdos regione metu buriuotojai susipažino su krašto istorija, aplankė keletą lankytinų vietų. Regatos dalyviai vaikščiojo po Klaipėdos senamiestį, kuriame jiems buvo pasakojama apie Klaipėdą, istorinius pastatus, aplankė Ventės rago ornitologinę stotį. Iš Ventės svečiai vyko į Dreverną, keltu mariomis persikėlė į Juodkrantę ir keliavo po Kuršių nerijos kopas bei įspūdingą gamtą.

Birželio 29 d. svečiai turėjo unikalią galimybę plaukti senoviniu buriniu Kuršių marių laivu – reisine Dreverna – iš Smiltynės į Juodkrantę. Paskui laivą plaukė ir 4 regatos jachtos, taip parodydamos, jog laivyba gana sekliose Kuršių mariose yra įmanoma plaukiant farvateriu – laivų keliu. Prisišvartavę Juodkrantės prieplaukoje regatos dalyviai buvo vaišinami tradicine krašto žuviene, o vėliau jachtomis išplaukė į Nidą. Šia kelione ir baigėsi regata „Gdanskas−Kaliningradas−Klaipėda 2018“ – vieni buriuotojų leidosi į kelionę namo, kiti – pasiliko uostuose norėdami aplankyti ir pažinti daugiau Klaipėdos regiono.

Buriuotojams – uostų gidas

Vykusi regata – viena projekto „Pietų Baltijos krantas“ veiklų, kuriomis norima padidinti buriuotojų skaičių pietinėje Baltijos jūros dalyje. Šiais metais buriavimo parodose Diuseldorfe, Vokietijoje, ir Stokholme, Švedijoje, buvo pristatomas projektas ir pietinėje Baltijos jūros teritorijoje esančių uostų gidas. Šiame leidinyje pateikta informacija apie daugiau nei 180 teritorijoje esančių uostų ir prieplaukų. Informacija padeda buriuotojams planuoti savo keliones, supažindina su galimybėmis plaukti  ir uostų teikiamomis paslaugomis.

Taip pat išleistas ir atskiras Klaipėdos regiono uostus pristatantis gidas, kuriame randama pagrindinė informacija norintiems plaukti Kuršių mariose ir aplankyti Klaipėdos pilies uostą, Smiltynės jachtklubą, Nidos uostą, Šilutės mažųjų laivų uostą, Rusnės prieplauką, Mingės ar Uostadvario uostus, Drevernos mažųjų laivų uostą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder