Klaipėdos stadione - Baltijos futbolo trofėjus

Klaipėdos stadione - Baltijos futbolo trofėjus

Likus mažiau nei 40 dienų iki Lietuvos futbolo rinktinės sugrįžimo į Klaipėdą, įsibėgėja pasiruošimas Baltijos futbolo taurės turnyrui. Uostamiestyje komandų jau laukia trofėjus, o stadiono šeimininkai ir varžybų organizatoriai ruošia planus, kaip reikės priimti numatomą žiūrovų antplūdį.

Gegužės 29-ąją Klaipėdoje Baltijos taurės varžybas pradės Lietuvos ir Estijos vyrų futbolo rinktinių dvikova. Tokio rango rungtynių mieste nebuvo 25-erius metus, tad tikimasi, kad į stadioną suplūs seniai neregėtas žiūrovų skaičius.

"Mūsų lūkesčiuose - sausakimšas stadionas. Jau pradėjome bilietų prekybą: norime, jog futbolo mėgėjai įsigytų bilietus ir užsitikrintų savo vietas dar iki rungtynių dienos. Matome, jog jie aktyviai perka išankstinius bilietus, nes iki gegužės 1 dienos šie yra perpus pigesni", - sakė rungtynių organizacinio komiteto atstovas Mindaugas Verbickas.

ATGABENO. Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos prezidentas Romualdas Jonaitis įsiamžino prie į Klaipėdą atgabento trofėjaus. LFF.lt nuotr.

Ketvirtadienį į Klaipėdą iš Vilniaus atvykusi Lietuvos futbolo federacijos (LFF) delegacija kartu su Klaipėdos apskrities futbolo federacijos atstovais apžiūrėjo miesto stadioną ir aptarė aktualius klausimus su jo prižiūrėtojais dėl saugumo plano susitiko su policijos pareigūnais.

"Mums labai svarbu, jog būtų tinkamai prižiūrima veja, kad ji būtų kuo aukščiausios kokybės. Taip pat reikės skirti dėmesį konferencijų salės įrengimui, praėjimų kontrolei, biotualetams, automobilių statymo vietoms. Norime pasiruošti kuo geriau, todėl aptarėme kiekvieną smulkmeną. Džiugina tai, kad miesto Savivaldybė ir futbolo bendruomenė aktyviai prisideda prie rungtynių organizavimo", - kalbėjo M. Verbickas.

Baltijos taurės turnyras turi gilias tradicijas - jis vyksta nuo 1928-ųjų. Viena iš tradicijų tapo prieš kelerius metus atkurtas pirmasis trofėjus. Šią savaitę įspūdingo dydžio ir svorio prizas iš Latvijos atkeliavo į Lietuvą.

Prizą iki turnyro globoti apsiėmė Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos prezidentas Romualdas Jonaitis. Planuojama, jog artėjant rungtynėms trofėjus bus prieinamas visuomenei eksponuojant jį vienoje iš viešųjų miesto erdvių.

Baltijos futbolo taurės turnyras šiemet savo pavadinimą atitiks ne tik pagal dalyvaujančias valstybes, bet ir pagal rungtynių vietas - dvikovos vyks greta Baltijos jūros esančiuose miestuose.

Latvijos ir Lietuvos rinktinės susitiks birželio 1-ąją Liepojoje (Latvija), o turnyrą užbaigs estų ir latvių dvikova Piarnu (Estija) mieste birželio 4-ąją.

Analogiškai vyrų rinktinėms - tik dieną prieš - rungtyniaus ir šalių rezervas, t. y. jaunimo (iki 21 metų) komandos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder