Klaipėdos tvirtarankiams - šalies čempionų titulai

Klaipėdos tvirtarankiams - šalies čempionų titulai

Klaipėdos tvirtarankiai skynė laurus Joniškyje vykusiame Lietuvos suaugusiųjų rankų lenkimo čempionate - trys pajūrio atletai iškovojo čempionų titulus, dar tiek pat pasipuošė prizininkų medaliais. Klaipėdos vardas skambėjo tarp 126 sportininkų iš įvairių Lietuvos miestų.

Tarp moterų skirtingose svorio grupėse lygių neturėjo Ingrida Šidlauskenė (iki 60 kg) ir Lina Šlymienė (iki 70 kg). Abi jos triumfavo tiek dešinės, tiek kairės rankos varžybose.

Ingrida dešinės rankos varžybų finale palaužė šiaulietę Dovilę Paulauskaitę, o kairės - šilutiškę Silviją Žvirblytę.

Lina abejose finaluose nugalėjo skuodiškę Juliją Jonkutę.

Tarp vyrų iš klaipėdiečių geriausiai sekėsi Mantui Česnakui. Jis svorio iki 90 kg kairės rankos varžybose pranoko visus varžovus (finale nugalėjo šilutiškį Donatą Pancerovą), o dešine ranka Mantui sekėsi kiek prasčiau - liko trečias.

Dar iš uostamiesčio tvirtarankių ant prizininkų pakylos laiptelio kopė: Algirdas Anusas (meistrų klasė, svorio iki 90 kg kairės rankos varžybose iškovojo sidabro medalį, dešinės - bronza), Edvardas Juraška (vyrų iki 85 kg grupė, kaire ranka - bronza) ir Arvydas Vygontas (vyrų per 100 kg grupė, dešine ranka - bronza).

Per plauką nuo medalio - ketvirtas liko Marius Toleikis (iki 90 kg).

Absoliučiais varžybų nugalėtojais tapo šilutiškė Eglė Vaitkutė ir kaunietis Modestas Grigaitis.

Klaipėdos ekipa tarp 15 ekipų iškovojo garbingą 4 vietą.

"Klaipėdiečiai maloniai nustebino, tai aukštas pasiekimas. Vyrai ir moterys įrodė, kad atkaklios treniruotės, išlietas prakaitas ir valia - gali suteikti džiugių akimirkų", - "Vakarų ekspresui sakė varžybų sekretorius ir vienas iš Klaipėdos ekipos trenerių Mantas Ašmonas.

Jis pasidžiaugė, kad nuolat rankų lenkimo sportą palaiko ir prizų įsteigia UAB "Maistas sportui".

"Leidau pasireikšti jaunimui"

Vladas KUIZINAS, Lietuvos rankų lenkimo federacijos prezidentas, pats 15-ąkart šalies čempionas

Malonu, kad trys klaipėdiečiai įsitvirtino tarp Lietuvos rankų lenkimo sporto lyderių. Klaipėdoje rankų lenkimo sportas turi gilias tradicijas, malonu, kad tarp sportininkų yra išsaugotos šios sporto šakos vertybės. Daug kam kilo klausimas: kodėl šįkart pats nedalyvavau varžybose. Juk reikia leisti pasireikšti ir jaunimui, jie irgi nori pergalių. Kiek galiu per varžybas guldyti visus kaip lapus ir grybus? (juokiasi, - aut. past.). Nemandagu kasmet susižerti čempionų titulus.

Apmaudu, jog Klaipėdos sporto funkcionieriai į mūsų sportą žvelgia atsainiai - nesulaukiame jokios paramos. Juk Lietuvos čempionatą būtume galėje surengti ir uostamiestyje, bet valdžia nenori prisidėti finansais. Mažesniuose miesteliuose merai su mielu noru padeda ir siekia, kad jų miestelyje įvyktų toks renginys. Apmaudu, kad Klaipėdoje visai kitokia situacija.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder