Klaipėdos veteranams - bronzos medaliai

Klaipėdos veteranams - bronzos medaliai

Pirmajame Lietuvos ledo ritulio veteranų čempionate, kuriame kovojama dėl "Blindos" taurės, klaipėdiečiai iškovojo bronzos medalius. Mūsų miesto ledo ritulio meistrai Klaipėdos "Akropolyje" vykusiame mažajame finale net 5:0 (0:0, 1:0, 4:0) palaužė Lietuvos ledo ritulio sostine vadinamos Elektrėnų atstovus.  

Čempionatas vyko dvi dienas. Dėl laurų, pasiskirstę į du pogrupius (A ir B) varžėsi 6 komandos iš Vilniaus, Elektrėnų, Šiaulių, Klaipėdos, Kauno ir Gargždų.

Jau pirmąją pirmenybių dieną buvo užfiksuota staigmenų.

A grupės favoritė Klaipėdos ekipa netikėtai 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) nusileido Kauno komandai. Laikinosios sostinės ekipa pergalę išplėšė iki rungtynių pabaigos likus 30 sekundžių po taiklaus Lino Paražinsko metimo. Beje, Klaipėdos komandos lyderis Jurijus Merkutovas dvikovoje neišnaudojo baudinio.

B grupės favoritai Elektrėnų ledo ritulininkai nesunkiai 6:1 (2:1, 2:0, 2:0) įveikė Gargždų atstovus.

A grupės rungtynėse Kaunas 7:2 (2:2, 3:0, 2:0) įveikė Šiaulius ir užsitikrino vietą finale.

Paskutinėse A grupės rungtynėse Klaipėda net 10:1 (4:0, 4:0, 2:1) nepasigailėjo Šiaulių veteranų.

Klaipėdos komanda prieš čempionatą buvo laikoma viena favoričių, tačiau po nesėkmės rungtynėse su Kaunu, uostamiesčio ledo ritulininkai pyktį liejo mušdami įvarčius į Šiaulių vartus. Pergalė leido Klaipėdai užsitikrinti vietą mažajame finale.

Pirmąją varžybų dieną vainikavo didžiulį ažiotažą sukėlusios rungtynės tarp Elektrėnų ir Vilniaus komandų veteranų, kuriose sprendėsi bilieto į finalą likimas. Dvikovoje rezultatu 3:2 (2:0, 0:2, 0:0, 0:0, 1:0) tik po baudinių serijos stipresni buvo vilniečiai.

Taigi, dėl aukso medalių grūmiasi vilniečiai ir kauniečiai.

"Džiugiu, jog veteranų čempionate dėl "Blindos" taurės pamatėme ir atkaklias kovas, ir netikėtų rezultatų. Klaipėdos ekipos nesėkmė su Kaunu, silpnokas Elektrėnų žaidimas nustebino. Tačiau džiugu tai, jog toks čempionatas sukėlė susidomėjimą ir jis tikrai reikalingas. Pirmasis veteranų čempionatas tikrai nebus paskutinis", - teigė varžybų organizatorius Arvydas Bilius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder