Klaipėdos veteranams sužibo planetos pirmenybių medaliai

Klaipėdos veteranams sužibo planetos pirmenybių medaliai

Klaipėdos baidarių ir kanojų irklavimo sporto veteranai įrodė, kad dar turi pakankamai parako - Szegede (Vengrija) vykusiose planetos pirmenybėse iškovojo net vienuolika medalių: penkis aukso bei po tris sidabro ir bronzos. Klaipėdos vardas skambėjo tarp 390 įvairaus amžiaus sportininkų iš 27 planetos valstybių.

Net tris aukso ir vieną sidabro medalius tarp 45-49 metų irkluotojų iškovojo klaipėdietis kanojininkas Romas Daugnora.

Jis kartu su Ričardu Balčiuliu ir Igoriu Frolovu iš Belgijos bei Latvijos atstovu Jefimu Klementjavu sužibėjo irkluojant keturvietę kanoją 200 ir 2000 m rungtyse.

Po vieną aukso (200 m rungtyje) ir sidabro medalį (2000 m varžybose) Romas iškovojo rungtyniaudamas dviviečių kanojų rungtyse kartu su klaipėdiečiu Aleksandru Šarafutdinovu.

Su dviem aukso medaliais grįžo klaipėdietis Gintautas Šiaškus bei Klaipėdos irklavimo klubui "Rovingas" atstovaujantis Eugenijus Taparauskas iš Joniškio. Minėti sportininkai kartu su JAV gyvenančiais Aleksandru Ambotu bei Vytu Rudzinsku nepralenkiami buvo keturviečių baidarių 50-54 metų amžiaus grupės 200 ir 2000 m lenktynėse.

Du sidabrinius apdovanojimus (200 ir 2000 m rungtyse) tarp 40-44 metų amžiaus grupės dalyvių iškovojo Aida Vilimienė, kuri irklavo su Rusijos atstovais mišrių keturviečių baidarių įguloje.

Du bronzos medalius iškovojo 55-59 metų amžiaus grupėje vienviete kanoja rungtyniavęs Kęstutis Bortelis (200 ir 2000 m rungtyse).

Bronziniais apdovanojimais džiaugėsi dvivietę kanoją irklavę Aleksandras Nazarovas ir Virginijus Rimša (40-44 metų amžiaus grupė, 200 m).

Klaipėdos baidarių ir kanojų irklavimo klubo "Rovingas" vadovas Sigitas Bulovas, kuris dėl sunkios rankos traumos negalėjo dalyvauti čempionate, džiaugėsi savo komandos puikiais pasiekimais ir tikisi, kad rugsėjo 10-15 dienomis San Giorgio di Nigaro miestelyje (Italija) vyksiančiose Europos meistrų žaidynėse irkluotojai iškovos dar daugiau pergalių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder