"Knašiukai" jau pluša "Švyturio" arenoje

"Knašiukai" jau pluša "Švyturio" arenoje

Jau daugiau nei savaitę Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtiniai turi naujus treniruočių namus - iš Paryžiaus Komunos gatvės senutėlio pastato persikėlė į dar dažais kvepiančią naująją "Švyturio" areną. "Gyvename įkurtuvių nuotaikomis, tvarkomės, pratinamės, bandome nepasiklysti ilguose ir klaidžiuose kolidoriuose", - rodydamas naująsias patalpas "Vakarų ekspresui" sakė šios mokyklos direktorius Stasys Kaupys.

Jis kone kasdien "Švyturio" arenoje lankosi jau daugiau nei pusmetį - stebėjo ir sekė statybų procesą, derino, kad krepšinio mokyklos sporto salės atitiktų visus reikalavimus.

"Jau čia jaučiuosi lyg namuose, bet dar reikia apsitvarkyti, viską sustyguoti, tikiuosi, kad iki Naujųjų metų galutinai ir jaukiai čia įsikursime. Kuomet viską susitvarkysime, surengsime ir įkurtuves", - teigė krepšinio specialistas.

Jis pasidžiaugė, kad naujoje arenoje, palyginti su senuoju pastatu, jų patalpos padidėjo.

Dvi atskiros krepšinio salės atskirtos nekokybiška ir per mažų matmenų perdanga-brezentu.

"Senosios mokyklos patalpų plotas buvo 1818 kvadratinių metrų, o naujosios - 2143. Anksčiau buvo viena salė, o dabar - dvi. Taip pat yra daugiau ir krepšių - buvo 12, o dabar - 16. Be to, dabar pastatyti šiuolaikiški krepšinio stovai, net nepalyginsi kokie buvo anksčiau. Tiesiog viskas skiriasi lyg diena ir naktis. Treneriams bei vaikams malonu ir dirbti", - džiaugėsi S. Kaupys.

Sportuoja 600 vaikų

Anot jo, šiuo metu mokykloje kasdien nuo 13.30 iki 21.30 val. treniruojasi maždaug 600 vaikų, tačiau ruošiamasi priimti dar kelias pradedančiųjų grupes. Senojoje salėje treniravosi 536 vaikai.

"Greitu metu mūsų mokykloje bus jau 650 vaikų. Dirba 10 etatinių ir du neetatiniai treneriai. Iš viso turime 324 savaitines valandas, kuomet Futbolo mokykla turi 414 savaitinių valandų, "Gintaro" sporto centro plaukimo treneriai - 374 savaitines valandas. Mes šiuo atžvilgiu tarsi esame nuskriausti, nors Lietuvoje krepšinis - viena populiariausių sporto šakų. Jei treneriams būtų skirta daugiau savaitinių valandų, galėtume priimti į darbą dar du trenerius, net neabejoju, kad Vlado Knašiaus krepšinio mokykloje treniruotųsi daugiau nei tūkstantis, gal net pusantro tūkstančio vaikų", - pabrėžė jis.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyr. specialistas Ignas Pocius teigė, kad jei tikrai matys didesnį vaikų poreikį lankyti krepšinio treniruotes, bandys padidinti trenerių valandų skaičių.

DRABUŽINĖS IR DUŠAI - viskas atrodo gražiu ir šiuolaikiška.


Rengs konferencijas

S. Kaupys pasidžiaugė, kad mokykloje yra įrengta šiuolaikiška treniruočių salė, trenerių-konferencijų salė, balkone žiūrovams įrengtos tribūnos.

"Tėveliai gali pažiūrėti vaikų treniruotes, varžybas. Ypač naudinga bus konferencijų salė. Ketiname nupirkti didžiulį televizorių, taip pat pastatyti projektorių. Treneriai ir vaikai galės stebėti varžybų vaizdo įrašus, analizuoti varžovų ir, žinoma, savo klaidas. Be to, juk ne kiekvienas vaikas namuose turi kabelinę ar skaitmeninę televiziją, ne kiekvienas gali matyti Eurolygos dvikovas. Kartkartėmis bandysime organizuoti, kad krepšinio rungtynes galėtų stebėti šioje konferencijų salėje", - aprodydamas patalpas sakė S. Kaupys.

Direktorius džiaugėsi, kad pagaliau gali treniruotis šiuolaikiškomis sąlygomis.

"Malonu ateiti į darbą. Į naudą visa tai ir Klaipėdos futbolo mokyklai - mūsų buvusios patalpos perleistos jiems. Pastarieji išsikabino tinklus, kad nenuspardytų sienų, neišdaužytų langų ir sau ramiai treniruojasi", - privalumus vardijo krepšinio specialistas.

Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos direktorius patenkintas, jog pagaliau persikėlė į naujas šiuolaikiškas krepšinio treniruočių patalpas.

Nepasieita be brokų

"Vakarų ekspreso" žurnalistams pasirodė keistas areną statančios bendrovės sprendimas dvi Vlado Knašiaus mokyklos sales atskirti odos ir tinklo brezentu. Be to, matomas ir aiškus brokas - iš kiekvienos pusės trūksta maždaug po 2,5 m. Taigi, dabar kamuolys nieko nekliudomas gali skrieti iš vienos sporto salės į kitą.

Netgi jau spėjo įvykti ir skaudus nutikimas, kuomet per vienerias vaikų rungtynes kamuolys iš treniruočių salės atskriejo į varžybų salę. To nepastebėjęs vienas Panevėžio vaikas netyčia užšoko ant krepšinio kamuolio ir patyrė kryžminių kojos raiščių plyšį.

"Neneigsiu toks atvejis buvo. Nemalonus incidentas", - pasiteiravus šio fakto neslėpė S. Kaupys.

Anot jo, jau yra gaminamas naujas abi sales atskirsiantis brezentas. "Šįkart jau tarpų nebeturėtų būti. Žadėjo, kad šita situacija bus išspręsta maždaug per savaitę", - sakė S. Kaupys.

Broką pastebėjo ir Klaipėdos sporto valdžios atstovas I. Pocius. "Statybininkai padarė negerą pertvarą. Turėjo uždengti visiškai, tačiau nepasitarę padarė kitaip. Šis trūkumas bus ištaisytas", - teigė I. Pocius.

Šiose patalpose planuojama rengti trenerių pasitarimus, taip pat stebėti rungtynių vaizdo įrašus bei elitinių vyrų komandų varžybas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder