Konkurenciją tarp sportų klubų skatina ir politikai

Konkurenciją tarp sportų klubų skatina ir politikai

Uostamiesčio politikai skatina konkuruoti tarpusavyje prioritetinių sporto šakų klubus dėl papildomo finansavimo.

Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto nariai pritarė, kad turėtų būti nustatyti kriterijai, kuriuos atitinkantys prioritetinių sporto šakų didelio sportinio meistriškumo klubai galėtų dalyvauti konkurse dėl jų sportinės veiklos programų dalinio finansavimo iš savivaldybės biudžeto lėšų.

Taip pat norima reglamentuoti tokių uostamiesčio klubų veiklos programų paraiškų pateikimą ir jų vertinimą, biudžeto lėšų skyrimo, naudojimo ir atsiskaitymo už jas tvarką.

Žinia, parengti tokią tvarką buvo nuspręsta praėjusių metų pabaigoje, kuomet miesto Taryba nusprendė iš dalies finansuoti šių klubų veiklą.

Tuomet planuota, kad ilgalaikę paramą iš miesto biudžeto gali gauti tik keturios komandos: "Neptūnas", "Dragūnas", "Fortūna" ir "Atlantas", kurios žaidžia aukščiausiose šalies krepšinio, rankinio ir futbolo lygose.

Kadangi Klaipėdoje yra patvirtinta 11 prioritetinių sporto šakų, bet ne visos jos - žaidybinės, todėl negalėtų pretenduoti į ilgalaikę paramą, todėl ir buvo pasiūlyta nustatyti tvarką, kaip finansuoti visų prioritetinių sporto šakų didelio sportinio meistriškumo klubus.

"Dabar, patvirtinus tvarką, komandos, atitinkančios atrankos kriterijus, galės dalyvauti konkurse dėl sportinės veiklos programų dalinio finansavimo iš savivaldybės biudžeto lėšų", - paaiškino Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Mantas Bagočius.

Prioritetinių sporto šakų didelio sportinio meistriškumo klubų veiklos programų daliniam finansavimui lėšos yra numatytos Kūno kultūros ir sporto plėtros programoje.

Planuojama, kad parama bus skiriama vieneriems metams. Kiekvienais biudžetiniais metais lėšos šiai dalinei paramai bus tikslinamos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder