Krepšinio delegacijos žvalgėsi po Klaipėdos areną

Krepšinio delegacijos žvalgėsi po Klaipėdos areną

Klaipėdoje lankėsi "EuroBasket2011" šalių dalyvių nacionalinių Rusijos, Gruzijos, Ukrainos ir Belgijos krepšinio federacijų atstovų delegacijos.

Svečiai atvyko sekmadienio vakarą, apžiūrėjo Klaipėdos viešbutį, kuriame gyvens krepšininkų komandos, o pirmadienį nuo ryto lankėsi Klaipėdos arenoje, vėliau su Klaipėdos miesto meru Vytautu Grubliausku pietavo viename iš Klaipėdos viešbučių.

"Svečiams itin gerą įspūdį paliko Klaipėdos "Amberton" viešbučio maistas ir gyvenimo sąlygos, o arenoje jie liko maloniai pradžiuginti įspūdingo dydžio apšilimo sale (šioje vietoje po čempionato įsikurs Vlado Knašiaus krepšinio mokykla, aut. past.)", - ve.lt sakė "EuroBasket2011" organizacinio komiteto ryšių su visuomėne darbo grupės vadovas Rytis Sabas.

Gruzijos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Merab Ratishvili uostamiesčio merą patikino, kad į Klaipėdą atvyks mažiausiai tūkstantis jo šalies krepšinio sirgalių.

"Tą jums galiu garantuoti. Mano žiniomis, jau tūkstantis Gruzijos krepšinio sirgalių yra įsigiję bilietus į Klaipėdos grupės rungtynes", - džiaugėsi Gruzijos krepšinio federacijos atstovas.

Kiek kuklesniais, tačiau organizuotais sirgalių būriais galėjo pasigirti Rusijos ir Belgijos krepšinio federacijų atstovai. Kol kas tik maždaug po 100-150 šių šalių sirgalių turi bilietus į Klaipėdos grupės rungtynes.

"Mūsų sirgaliai bus organizuoti, kaip koks kovinis būrys, - juokėsi Rusijos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Oleg Ušakov.

- Šalia Klaipėdos yra Kaliningradas, tad, manau, čempionato metu į Klaipėdą atvyks daug rusų. Vieni čia poilsiaus, kiti - stebės krepšinio varžybas. Klaipėdoje - puiki atmosfera, nedidelė, tačiau jauki arena. Viskas čia mums patinka, ir viešbučiams neturime priekaištų. Džiaugiamės, kad burtai mus suvedė su šiuo miestu", - pridūrė svečias iš Rusijos.

Klaipėdoje regėtu vaizdu liko patenkintas ir Belgijos krepšinio federacijos atstovas Jeannot Guilbert.

"Tai jaukus miestas. Džiaugiuosi, kad čia rungtyniausime. Arena dar nebaigta, sunku ją vertinti, tačiau Klaipėdos valdžia mus patikino, kad čempionatui bus pasiruošta laiku ir mes tuo tikime", - sakė svečias iš Belgijos.

2011 metų Europos krepšinio čempionato Klaipėdoje D pogrupio varžybos, kuriose rungtyniaus Gruzijos, Rusijos, Belgijos, Bulgarijos ekipos Slovėnijos uostamiestyje vyks 5 dienas - rugpjūčio 31-rugsėjo 5 dienomis.

Slovėnijos krepšinio federacijos atstovai Klaipėdos areną ir viešbučius apžiūrėjo prieš dvi savaites, o Bulgarijos atstovai kol kas mūsų mieste neviešėjo.

Varžybos Klaipėdoje:

Rugpjūčio 31 d. – Slovėnija - Bulgarija; Belgija - Gruzija; Rusija - Ukraina.

Rugsėjo 1 d. – Belgija - Bulgarija; Ukraina - Slovėnija; Gruzija - Rusija.

Rugsėjo 2 d. – poilsio diena.

Rugsėjo 3 d. – Ukraina - Bulgarija; Rusija - Belgija; Slovėnija - Gruzija.

Rugsėjo 4 d. – Bulgarija - Rusija; Gruzija - Ukraina; Belgija - Slovėnija.

Rugsėjo 5 d. – Gruzija - Bulgarija; Slovėnija - Rusija; Ukraina - Belgija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder