Krepšinio senjorams - miesto padėka

Krepšinio senjorams - miesto padėka

Klaipėdos sportininkų namuose pagerbti prieš kelias dienas Kaune vykusiame 7-ajame Europos krepšinio senjorų čempionate medalius iškovoję klaipėdiečiai. Laikinojoje sostinėje čempionatas pajūrio atstovams buvo itin sėkmingas - iškovota net 11 medalių. Klaipėdiečių pavardės skambėjo tarp 1700 dalyvių, 114 komandų iš 22 skirtingų šalių.

Šiose Senojo žemyno pirmenybėse net vienuolika Lietuvos komandų rungtyniavo finaluose.

Iš klaipėdiečių skirtingose amžiaus grupėse aukso medalius iškovojo: Eurelijus Žukauskas, Saulius Štombergas (abu dalyvavo 35-mečių varžybose), Vladas Baltuška, Algirdas Lingė (varžėsi tarp 55-59 metų krepšininkų), Algimanta Riauka ir Algimantas Žičkus (65-69 metų senjorai).

DIDVYRIAI. Klaipėdos senjorai įrodė, kad dar turi daug parako - buvo vieni iš Europos krepšinio senjorų čempionato lyderių. Grįžę į Klaipėdą jie sulaukė valdžios atstovų dėmesio ir dovanų.


Trys mūsų krepšininkai tapo Europos vicečempionais: Giedrius Vasilkevičius (varžėsi tarp 40-mečių), Vladimiras Lebidevas (tarp 60-mečių) ir Kazimieras Budrys (per 70 metų amžiaus grupėje).

Daug metų Klaipėdos "Žuvėdros" garbę gynusi Rima Daunienė (35-mečių grupė), šiuo metu gyvenanti Panevėžyje, tapo čempione su SKK ekipa.

Nugalėtojos vardą iškovojo ir penkeriais metais vyresnių moterų varžybose žaidusi Alina Galvelytė. Klaipėdoje gimusi ir čia aktyviausius krepšininkės karjeros metus praleidusi senjorė žaidė Vilniaus "Svajos" komandoje.

"Jūs esate tarsi Lietuvos krepšinio medžio šaknys, kurios laiko visą Lietuvos krepšinį. Giliai įleidote savo šaknis ir esate pavyzdys jaunimui. Jūsų pergalės nuolat įkvepia ir jaunąją kartą. Šiemet vyrams Londono olimpinėse žaidynėse nepasisekė, tačiau jūs įrodėte, kad Lietuva išlieka tarp krepšinio elito", - šiltą sveikinimo žodį tarė renginyje Lietuvos krepšinio federacijos viceprezidentas Rimantas Cibauskas.

Prie sveikinimų prisidėjo ir Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

"Jums jau nebereikia milijonų ir garbės. Visa tai jūs darote savo malonumui, iš širdies, pergales skiriate Lietuvai, ateities kartoms. Dėkoju, kad esate tokie verti pagarbos", - kalbėjo valdininkė.

Taip pat šventės metu buvo pagerbta 70-metį neseniai atšventusi Lietuvos krepšiniui nusipelniusi Aldona Platakytė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder