Krepšinis keliasi į virtualią erdvę

Krepšinis keliasi į virtualią erdvę

Lietuvoje dėl koronaviruso pirma laiko baigėsi krepšinio sezonas, tad kai kurios komandos nusrendė keltis į virtualią erdvę - eSportą. Viena iš jų - Klaipėdos "Neptūnas".

Pirmąsias draugiškas eSporto rungtynes "Neptūnas" žaidė vakar vakare su Panevėžio "Lietkabeliu".

"Balandžio mėnesį yra planuojamas oficialus Lietuvos eSporto krepšinio čempionatas, - teigė "Grind eSports" direktorius Arnas Bendaravičius. - Kalbamės su dauguma Lietuvos krepšinio lygos klubų ir kviečiame juos prisijungti prie šio turnyro. Jeigu tai nebus LKL klubai, tai bus oficialios organizacijos, kurios norės prisijungti. Taip pat manome, kad ateityje krepšinis gali būti viena iš perspektyviausių sporto šakų elektroniniame sporte."

eSportas - tai sporto šaka, kurios erdvė yra vaizdo žaidimai. Kalbėdami apie kiberatletą, mes kalbame apie žmogų, kuris per dieną gana didelę savo laiko dalį praleidžia prie vaizdo žaidimų, treniruodamas savo įgūdžius. Kiberatletas - tai toks pat atletas, turintis palaikyti fizinę, psichologinę bei dvasinę formą tam, kad pasiektų geriausių rezultatų varžybų metu. Kitaip nei tradiciniai sportininkai, praleidžiantys daug savo treniruočių laiko gamtoje, sporto salėje ar bėgimo takelyje, kiberatletai dėl prizinių vietų kovoja uždarose erdvėse miklindami pirštus su klaviatūromis, pulteliais ar kitais žaidimams valdyti skirtais įrankiais.

"Vakarų ekspreso" informacija

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder