LCC universiteto gretose - ir jaunių rinktinės nariai

LCC universiteto gretose - ir jaunių rinktinės nariai

Prieš dvejus metus Regionų krepšinio lygoje debiutavusi Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto komanda iškart tapo rimta varžove visiems senbūviams. Jau pirmajame savo sezone ši ekipa sugebėjo prasibrauti iki pat ketvirtfinalio. Tą patį pasiekimą klaipėdiečiai pakartojo ir praėjusiame sezone - kelią į pusfinalį tuomet pastojo Trakų ekipa, vėliau pasidabinusi RKL sidabro medaliais.

Legionierius iš užsienio

Skirtingai nei anksčiau aprašytose komandose (Trakų, Tauragės, Raseinių, Kuršėnų), uostamiesčio ekipoje didelių pasikeitimų per vasarą neįvyko. Klubą paliko vos trys studijas baigę krepšininkai - Paulius Žurna, Antanas Montrimavičius, kurie karjerą tęs Nacionalinėje krepšinio lygoje, ir Vytautas Kamarūnas, kurio krepšininko karjera pasuko į Baltarusiją.

Laisvas vietas komandos rikiuotėje netrukus užpildė legionierius iš Latvijos Janis Kovalčiks bei aukštaūgiai Arūnas Astramskas ir Paulius Žeimys. LCC universitetą ir toliau treniruos puikiai komandą pažįstantis strategas Marius Tamolis, jam talkins asistentas Vilius Stanišauskas.

M.Tamolis, kuris eina ir jaunių (U17) rinktinės trenerio asistento pareigas, ir šį sezoną atstovauti komandai prisikalbino tris perspektyvius auklėtinius - Žydrūną Jurgutį, Haroldą Saprykiną ir Paulių Šakinį.

LCC tarptautinio universiteto komandos atstovas Demas Mockus mano, kad per daug nepakitusi sudėtis šiame sezone turėtų suteikti pranašumo prieš varžovus: "Mūsų universiteto komanda išsaugojo tą patį komandos branduolį, kaip ir praėjusiame sezone. Manau, kad žaidėjai patobulėjo, geriau vienas kitą supranta, todėl tikimės pasiekti daugiau nei pernai".

"Šiemet mūsų tikslas yra ketvertukas. Nors bus sunku, tačiau, manau, kad viskas realu. Reikia tik noro, sunkaus darbo per treniruotes ir tikslą galime pasiekti", - optimistiškai nusiteikęs buvo D.Mockus.

Nenusileido NKL klubams

Į pirmąsias treniruotes tarptautinio universiteto komanda ėmė rinktis gana vėlai - rugsėjo mėnesį, tačiau spėjo sudalyvauti draugiškame turnyre ir iš šalies žvilgtelėti į komandos žaidimą.

"Sužaidėme nemažai draugiškų rungtynių. Rungtyniavome su Telšių, Plungės ekipomis. Taip pat dalyvavome 4 komandų turnyre Jonavoje. Čia teko jėgas išmėginti su dabar jau NKL klubais - Birštonu, Šakiais ir Jonava. Pavyko laimėti prieš Jonavą, neblogai atrodėme ir rungtynėse su Birštonu. Šis turnyras parodė mūsų visai neblogą priešsezoninį lygį. Suteikė pasitikėjimo, kad galime žaisti su aukštesnio lygio komandomis", - sakė LCC universiteto atstovas.

Paprašytas įvardinti neparankiausią varžovą šio sezono RKL čempionate, D.Mockus sakė, jog dažnai žaidimas šlubuoja su komandomis, kurios turi vyresnių, patyrusių žaidėjų: "Pernai ir užpernai vis pralaimėdavome Tauragės komandai, tad ji yra viena iš tų, su kuria neparanku žaisti. Manau, mums koją kiša žaidėjų jaunystė. Tauragės klube žaidžia patyrę krepšininkai, o mūsiškiai visi jauni - studentai arba krepšinio mokyklų auklėtiniai. Tad dažnas mūsų palydovas yra tiesiog nestabilus žaidimas, vieną dieną galime žaisti puikiai, o kitą gi nerasti savojo žaidimo".

Sieks revanšo

Pirmąsias sezono rungtynes spalio 19 dieną Klaipėdos komanda žais su Panevėžio "Bangene-Aivera". Praėjusiame sezone šios ekipos taip pat buvo susitikusios. Tuomet pergalę 2 taškų skirtumu išplėšė Panevėžio krepšininkai. Vertindamas artėjančias rungtynes D.Mockus pabrėžė, kad pranašumo suteiks namų sienos: "Sunku kažką pasakyti, kadangi tai tik pirmos rungtynės, neaišku, kaip ši komanda atrodys naujame sezone. Bet žaidžiame namuose ir turėsim nemažą bendruomenės palaikymą, todėl tai turėtų suteikti pranašumo. Manau, laukia įdomi kova".

Pabaigai LCC tarptautinio universiteto komandos atstovas varžovams palinkėjo gero sezono: "Visiems varžovams linkių gerų startų, intriguojančių kovų. Na, o vėliau žiūrėsim, kas gi šiemet laimės RKL čempionatą."

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder