"Leader dance" šoks Europos čempionate

"Leader dance" šoks Europos čempionate

Klaipėdos universiteto "Leader dance" šokėjų kolektyvas praėjusią naktį išskrido į Prancūziją. Akrobatinius triukus demonstruojantis ir savo šypsenomis bei energija spinduliuojantis klaipėdiečių kolektyvas šoks Europos moterų krepšinio čempionate.

"Leader dance" šokėjų grupė, vadovaujama Klaipėdos universiteto dėstytojos dr. Bronės Švitrienės, įveikusios atranką, atstovaus Lietuvai šioje tūkstantinę minią pritraukiančioje krepšinio šventėje.

"Stengsimės garbingai reprezentuoti mūsų šalį. Norime, kad žiūrovams mūsų pasirodymas sukeltų malonių emocijų", - pabrėžė B. Švitrienė.

Į Prancūziją išvyko devynios "Leader dance" šokėjos: Irina Nikitina, Aušra Bružaitė, Gintarė Pčalinaitė, Ugnė Tarasiukaitė, Katerina Šorochova, Ieva Veckutė, Ernesta Stulpinaitė, Dovilė Beleckytė, Domantė Stankevičiūtė ir vienas vaikinas Martynas Malakauskas.

Kartu su kolektyvu išvyko ir vadovė.

"Iš pradžių šoksime Trelaze. Čia Lietuvos moterų rinktinė pradės čempionatą, vėliau kelsimė į Vendespacą", - "Vakarų ekspresui" pasakojo kolektyvo nariai.

Mūsų miesto šokėjas jau pažįsta daugelyje Europos šalių. Atletiškąsias mūsų merginas itin mėgsta užsieniečiai: vieni apipila komplimentais, antri - dovanomis, treti - net kuria romantiškas eiles.

Nuolat dailiosios lyties sirgalių šiltų žvilgsnių ir oro bučinių sulaukia ir vienintelis Klaipėdos ekipos vaikinas Martynas Malakauskas. 22 metų pasaulio fitneso čempionas stebina ne tik raumeningu kūnu, bet ir įspūdingu salto šou.

"Leader dance" publiką paperka grožiu, gracija ir neblėstančia šypsena.

Galima pastebėti, jog plastiški atletiškų klaipėdiečių judesiai, efektingi ir kraują kaitinantys ekstremalūs triukai bei sinchronija prikausto net pačių išrankiausių žiūrovų žvilgsnius.

Rodos, atsipalaiduoti ir šypseną išspausti sugeba net prieš kelias sekundes įtūžį riksmais bandę malšinti patys emocingiausi krepšinio aistruoliai. Iš pažiūros trapios Klaipėdos merginos sugeba įkaitinti publiką bei sulaukia ne ką mažiau plojimų ir simpatijų nei milijonus uždirbantys patys garsiausi oranžinio kamuolio meistrai.

2010 metų planetos pirmenybėse Turkijoje apie "Leader dance" specialius reklaminius filmukus rodė Turkijos ir Argentinos televizijos. 2011 metai per "eurobasket 2011" slovėnai apie klaipėdiečių kolektyvą sukūrė specialų filmuką, o rusai viename iš interneto svetainių patalpino didžiulį straipsnį, kurį pavadino "Parketo karalienės".

"Net ir tuomet, kai pralaimi Lietuvos ekipa, su šypsenomis turime išbėgti į aikštę. Tai sudėtinga, tačiau esame profesionalės - emocijas turime palikti už salės durų ir žiūrovams skleisti tik gerą nuotaiką", - pabrėžė šokėjos.

Repertuare - per 60 šokių

Klaipėdos universiteto "Leader dance" šokėjų kolektyvo repertuare yra per 60 skirtingų šokių.

Tarp jų daug ovacijų nuolat sulaukia graikams paruoštas "Sirtakis", rusų "Kalinka".

"Dažniausiai šokame tuos šokius, kurie labiausiai žavi publiką", - pabrėžė B. Švitrienė.

Grupę, kurią sudaro buvusios ir esamos profesionalios aerobikos, meninės ir sportinės gimnastikos sportininkės, 1994 metais įkūrė Klaipėdos universiteto Kūno kultūros katedros dėstytoja B. Švitrienė.

Grupė ne tik nuolat šoka įvairiose krepšinio varžybose - Europos, planetos, finalinėse įvairių šalių pirmenybėse, bet ir yra kviečiama dalyvauti šou renginiuose, parodų atidarymuose, pramoginėse televizijų laidose.

Kurdami šokių choreografiją, grupės "Leader dance" nariai į pagalbą kviečiasi buvusius ir esamus "Žuvėdros" šokėjus.

Informacija

Europos moterų krepšinio čempionatas Prancūzijoje vyks birželio 15-30 dienomis. Iš viso dalyvauja 16 komandų, suskirstytų į keturias grupes. Į antrąjį etapą iš kiekvienos grupės pateks po tris komandas.
A grupėje žaidžia Juodkalnija, Ukraina, Turkija ir Slovakija, B grupėje - Švedija, Ispanija, Rusija ir Italija, o C grupėje - Serbija, Latvija, Prancūzija ir Didžioji Britanija.
Lietuvos moterų krepšinio rinktinė pirmąsias Europos čempionato pirmojo etapo rungtynes D grupėje žais šeštadienį 16 val. (Lietuvos laiku) su Kroatijos komanda. Sekmadienį 19.30 val. lietuvės susitiks su Čekijos, o pirmadienį 13.30 - su Rimanto Grigo treniruojamomis Baltarusijos krepšininkėmis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder