Ledo ritulininkams - atvirų durų diena

Ledo ritulininkams - atvirų durų diena

Spalio 18 dieną (šeštadienį) nuo 14.30 val. "Akropolio" ledo arenoje Klaipėdos ledo ritulio mokykla "Skatas" organizuoja atvirų durų dieną. Visi norintieji berniukai, mergaitės ir net jų tėveliai nemokamai galės išbandyti ledo ritulio įgūdžius, pasimatuoti ledo ritulininko aprangą, šalmą, bandyti su lazda pataikyti ledo ritulį į vartus.

"Daug kartų iš pažįstamų ar šiaip iš klaipėdiečių esu girdėjęs tokių kalbų: "Vestume vaiką į ledo ritulio treniruotes, tačiau nežinome ar jam patiks, ar nesusižalos" ir panašiai. Kiti prisibijo, nes mato profesionalus, kurie per rungtynes paleidžia į darbą kumščius. Pas mus agresijos ar panašių dalykų nebūna. Norime, kad žmonės ateitų ir patys tai pamatytų, susipažintų su mūsų sporto šaka", - kalbėjo ledo ritulio mokyklos "Skatas" pirmininkas Eduardas Pavliukovas.

Šioje ledo ritulio mokykloje treniruojasi apie 110 vaikų, taip pat į sportinę veiklą įsiliejo ir apie 30 suaugusiųjų.

"Tėveliai, atvedę savo vaikus į treniruotes, patys susidomėjo ledo rituliu ir pradėjo treniruotis, o kai jų susirinko pakankamai, subūrėme suaugusiųjų komandą "Skato tėveliai". Supratome, kad taip galime vienyti ir tėvelius, ir skirtingo amžiaus vaikus. Minėtoji tėvelių komanda dalyvauja Žemaitijos lygos pirmenybėse. Yra ir mamyčių, norinčių išbandyti ledo ritulį. Kol kas jų nedaug, tad kviečiame į atvirų durų dienas ir dailiosios lyties atstoves", - ragino E. Pavliukovas.

Sporto klubas "Skatas" buvo įsteigtas 2006 m. rugsėjo mėnesį. Iš pradžių treniruotes lankė 17 berniukų (gimę 1995-1998 metais). Jie jau pirmąjį sezoną sugebėjo iškovoti bronzos medalius Lietuvos čempionate

2009 m. lapkričio mėnesį sporto klubas "Skatas" pakeitė savo pavadinimą į Klaipėdos ledo ritulio mokyklą "Skatas".

Per tą laikotarpį "Skato" vaikai dukart tapo Lietuvos čempionais, nuolat skina prizines vietas įvairiuose Lietuvos ir tarptautiniuose turnyruose.

"Išsinuomojome naujas patalpas šalia Šilutės plento, dabar vyksta remontai, įrengsime vaikams specialią ledo ritulininkams skirtą sporto salę. Čia vaikai galės tobulinti techniką, taip pat bus ir atskira vieta treniruotis ant dirbtinio, pagaminto iš plastiko, ledo", - džiaugėsi E. Pavliukovas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder