Lenktynėse ant ežero ledo - rekordinis skaičius dalyvių

Lenktynėse ant ežero ledo - rekordinis skaičius dalyvių

Tradicinėse automobilių lenktynėse ant Kapstato ežero ledo šiemet panoro varžytis daugiausiai dalyvių per visą jų istoriją.

Lengvųjų automobilių hipodromo-slalomo varžybos greta Endriejavo vyksta jau ilgiau kaip 20 metų, šiemet jose startavo 92 dalyviai, susirinkę iš Klaipėdos, Šakių, Raseinių, Ukmergės, Jurbarko, Šilutės, Telšių, Tauragės, Upynos, Gargždų ir Endriejavo.

Buvo lenktyniaujama susiskirsčius į atskiras klases.

Priekiniais ratais varomais automobiliais greičiausiai važiavo Vaidas Vaičekauskas, 2 ir 3 vietas užėmė atitinkamai Giedrius Plančiūnas bei Irmantas Ditkus. Tarp galiniais ratais varomų automobilių klasės atstovų laimėjo Egidijus Visockis, už jo rikiavosi V. Vaičekauskas ir Remigijus Osteika. Geriausią rezultatą 4x4 (visi varomai ratai) klasėje pasiekė Darius Lapkauskas, Raimundas Vaičekauskas ir Dalius Urbonas.

Atskirose lenktynėse startavo ir automobiliai su bet kokiomis padangomis ("Laisva-Sport" klasė). Čia nepralenkiami buvo Giedrius Plančiūnas, Vitalijus Vaitkus ir Vladas Norkus.

Lenktyniavo ir motociklai su dygliuotomis padangomis, jais greičiausiai ant ledo važiavo Audrius Bagdanskis, Gediminas Jomantas ir Erikas Račiūnas.

Tarp jaunimo pirmas finišavo Ignas Kaselis – praėjusių metų čempionas, jauniausias varžybų dalyvis: jam tik 10 metų. Nedaug nuo jo atsiliko Gabrielė Aleksynaitė bei Paulius Kiudys.

Lenktynėse automobiliais su standartinėmis dygliuotomis padangomis laimėjo Karolis Gedgaudas, Tomas Geležinis ir Tomas Michailovnas.

Komandinėje įskaitoje dėl Endriejavo seniūnės Laimutės Šunokienės taurės varžėsi net septynios komandos, šį trofėjų, surinkę 30 taškų, šiemet laimėjo vietos lenktynininkai.

Visi čempionai ir prizininkai buvo apdovanoti medaliais ir asmeninėmis dovanomis, kurias įsteigė Gargždų sporto centras , Endriejavo seniūnė L. Šunokienė, Laima ir Simas Martinkai, Saulius Venckus ir STK "Stumbras".

Organizatoriai dėkoja didelį darbą atlikusiems sekretorėms ir teisėjams: Rolanai Pocienei ir Birutei Bulvydaitei, Vladui Palubinskui, Leonui Ivanovui, Antanui Jankui, Mečislovui Putriui, Vygandui Budriui, Vaidui Vičiuliui, Mariui Kontrimui ir Justui Vasiliauskui, šventės dalyvių saugumą garantavusiam Laimiui Grudzinskui, trasą paruošusiems Gediminui Šličiui ir Raimundui Vaičekauskui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder