LFF taurės finalo preliudija

LFF taurės finalo preliudija

Sekmadienį Klaipėdoje 2016 m. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro finale susitiks Vilniaus „Žalgiris“ ir Marijampolės „Sūduva“. Nuo 2012 m. LFF taurės turnyre pergales skinantis „Žalgiris“ finale žais jau šeštą kartą iš eilės. „Sūduva“ į finalą grįžta po septynerių metų pertraukos.

LFF stadione vakar vykusioje spaudos konferencijoje susitiko ir mintimis apie būsimą finalą pasidalino „Žalgirio“ ir „Sūduvos“ treneriai bei žaidėjai. Sostinės ekipos vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas patvirtino, kad žalgiriečiai sieks pratęsti pergalingų taurės turnyrų finalų seriją. „Manau, kad taurėmis ir titulais persisotinti neįmanoma. Tikiu, kad tą patį jaučia ir žaidėjai. Nors sakoma, kad titulą apginti yra sunkiau nei iškovoti, „Žalgiriui“ tai padaryti pavyko jau penkis kartus iš eilės. Sieksime tai padaryti ir šeštą kartą. Futbolininkams motyvacijos netrūksta, juo labiau kad kiekvienais metais komandoje yra tam tikra žaidėjų kaita. Štai ir šiais metais, nors laimėjome jau dvi taures, komandoje yra trys nauji futbolininkai, kurie tokių pergalių skonio dar neragavo. Neabejoju, kad jie labai norės laimėti šį finalą. O ir šiaip mūsų futbolininkai yra profesionalai, tad nesvarbu, kuris jiems bus šis finalas, jie privalės išeiti į aikštę ir savo komandos gerbėjams padovanoti taurę“, - pareiškė V.Dambrauskas.

Šiais metais „Žalgiris“ jau spėjo sužaisti du finalus. Sezono pradžioje žalgiriečiai po pratęsimo 4:1 įveikė „Trakų“ ekipą ir iškovojo šalies Supertaurę. O gegužės mėnesį Telšiuose taip pat po pratęsimo 1:0 nugalėjo „Trakus“ ir iškovojo LFF taurę. Kaip tvirtina V.Dambrauskas, tokia patirtis suteikia jo komandai pranašumą prieš „Sūduvą“. „Mes žinome, kaip reikia žaisti ir laimėti finale, ir tai bus mūsų pranašumas aikštėje“, - teigė V.Dambrauskas.

Nuo 2012 m. keturis kartus su „Žalgiriu“ LFF taurės turnyro finaluose žaidęs Mantas Kuklys tvirtino, kad finalų patirtis suteikia tam tikrą psichologinę persvarą, bet vien ji pergalės negarantuoja. „Finale žais dvi vienodos komandos ir laimės ta, kuri bus labiau susikoncentravusi. Mes tikrai norime šeštą kartą iš eilės laimėti taurę, be to, taptume pirma Lietuvos komanda, padariusia tai du kartus per metus. Nors tų pergalių jau buvo ne viena, tai nereiškia, kad noras laimėti mažėja. Mes visada norime pergalių, titulų, trofėjų ir jų sieksime“, - kalbėjo 29 metų futbolininkas.

Nors „Sūduva“ A lygoje po 26 turų užima ketvirtą vietą ir nuo pirmaujančio „Žalgirio“ ją skiria net 18 taškų, V.Dambrauskas šios persvaros nesureikšmina. „Šį sezoną mes su „Sūduva“ žaidėme keturis kartus, kartą pralaimėjome, kartą sužaidėme lygiosiomis ir du kartus laimėjome. Bet dabar „Sūduva“ bus šiek tiek kitokia. Naujas treneris įnešė tam tikrų permainų, komanda pradėjo žaisti nuo gynybos, daugiau dėmesio skiria savo vartų saugumui. Lengva su jais nebus. Turime būti pasirengę rimtai kovai. Manau, abi komandos bus tinkamai pasiruošusios LFF taurės turnyro finalui, o nugalėtojus lems mažos detalės“, - samprotavo V.Dambrauskas.

„Sūduvai“ finale diriguos vos prieš kelias savaites komandos vairą perėmęs Vladimiras Čeburinas. Pasak komandos kapitono Tomo Radzinevičiaus, naujo trenerio atėjimas gali padėti komandai siekti pergalės. „Naujas treneris atsinešė ir savo futbolo supratimą. Šiek tiek pasikeitė žaidimo braižas, taktinės schemos, išsidėstymas aikštėje. Savo ruožtu žaidėjai gavo impulsą įrodyti treneriui, kad jie nusipelno vietos startinės sudėties komandoje. Manau, mums nuo to bus tik geriau. Žaidėjai atiduos visas jėgas. Gal tada ir pasiseks nutraukti tą „Žalgirio“ pergalių seriją“, - samprotavo „Sūduvos“ kapitonas.

T.Radzinevičius su „Sūduva“ LFF taurės turnyro finale žaidė 2002 m., bet tada komanda patyrė nesėkmę. 2006 ir 2009 m. „Sūduva“ taurę iškovojo be savo lyderio. 2013 m. į Marijampolę sugrįžęs puolėjas vis dar laukia pirmojo trofėjaus. „Pirmas LFF taurės turnyro finalas man nebuvo sėkmingas, bet džiugu, kad po ilgos pertraukos gavau antrą šansą. Stengsiuosi padaryti viską, kad tą taurę parsivežtume į Marijampolę. Be abejo, visi suprantame, kad nebus lengva, nes teks žaisti su pajėgiausia Lietuvos futbolo komanda. Tačiau finalas yra kitokio pobūdžio rungtynės nei A lyga. Jei kiekvienas atiduos 110 proc. jėgų, tada turėsime šansą. Neabejoju, kad bus lygi kova, o laimės ta komanda, kuri turės daugiau noro iškovoti taurę“, - prognozavo T.Radzinevičius.

LFF taurės turnyro finalas sekmadienį Klaipėdos miesto stadione prasidės 14 val.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder