Lieknėk su „Klaipėdos baseinu”: Teisinga pradžia – ilgalaikiai rezultatai

Lieknėk su „Klaipėdos baseinu”: Teisinga pradžia – ilgalaikiai rezultatai

Sveikas gyvenimo būdas šiandien kaip niekad populiarus. Žiniasklaidoje mirgėte mirga straipsnių antraštės, skelbiančios vis kitą lieknėjimo, mitybos ar sporto programą. Nepasimesti, atsirinkti teisingą informaciją ir nepulti į kraštutinumus – uždavinys ne iš lengvųjų. Tad siekiant padėti žengti sveikesnio, aktyvesnio gyvenimo link ir džiaugtis figūros pokyčiais, „Klaipėdos baseinas” pradeda straipsnių ciklą „Lieknėk su „Klaipėdos baseinu”.

Nežinote, ką ir nuo pradėti, kaip elgtis ir į ką atkreipti dėmesį? Nebesukite galvos ir raskite aiškų bei efektyvų veiksmų planą. „Klaipėdos baseino” darbuotojai nuo šiol dalinsis įžvalgomis, patarimais ir rekomendacijomis.

Lieknėjimas – laiko ir pasiryžimo reikalaujantis iššūkis, tad kaip motyvuoti save pagaliau liautis ieškoti pasiteisinimų, ir imtis veiksmų? Ką daryti? Kaip stoti akis į akį su savo silpnybėmis ir atsakingai pažvelgti į savo kūną? Apie tai kalbamės su „Klaipėdos baseino” kvalifikuota sporto trenere, sveikos gyvensenos propaguotoja Anastasija Litvinenko.

Sąmoningas pasirinkimas. Pasak trenerės, gali atrodyti, kad tikslą pasiekti labai sunku, bet tiesa yra ta, kad sunkiausia pradėti. Drąsiai pažvelkite į save ir nuspręskite, jog atėjo metas permainoms. Suvokimas, jog mūsų sveikata ir savijauta nepriklauso nei nuo stebuklingų treniruoklių, nei nuo kalorijų tūnančių mėsainyje, bet nuo mūsų noro sąmoningai gyventi ir jausti, jog kontroliuojame savo organizmo būklę. Teigiamos mintys, motyvacija, palaikanti aplinka ir nedideli žingsneliai tikslo link įrodys, jog jūsų galimybės yra neribotos. „Kiekvienas didelis pokytis – tai darbas. Bet vos tik sukursite ir įdiegsite teisingus ir sveikus įpročius, toliau taps lengva ir malonu”, – sako Anastasija.

Norint, kad keistųsi kūnas, pirmiausia turime keisti mąstymą. Suvokus, kad nusipelnėte mėgautis kiekviena gyvenimo akimirka, žengti pokyčių link bus daug lengviau. Visai nesvarbu, kiek kartų Jums nepasisekė. Atminkite, kad praeitis – nėra Jūsų ateitis. „Dažnai girdžiu tokias skambias frazes, kaip „nuo pirmadienio pradėsiu…arba „iškart po naujųjų imsiuosi…”. Svarbu suprasti, jog nėra geresnio laiko imtis naujos veiklos ar keisti save, nei tiesiog – DABAR. Pirmadienis – tik eilinė savaitės diena, niekuo nepranašesnė nei antradienis ar ketvirtadienis. Viskas priklauso nuo mūsų nusiteikimo”, – pabrėžia kvalifikuota trenerė.

Lieknėti galima arba greitai, arba ilgam laikui. Žinia, kad greitai numesti kilogramai greitai ir sugrįžta. Tačiau rezultatų dažniausiai norisi kuo greičiau! Tuo metu jūra atrodo iki kelių: nebevalgysiu vakarais, rytais lakstysiu kaip patrakęs, reguliariai darysiuosi kraujo tyrimus ir ieškosiu visų būdų, kaip pagreitinti lieknėjimą. Planai grandioziniai. Juk esame žmonės. Kartais patingime, kartais sutrukdo vakarėlis su draugais, o dar tas nuolatinis laiko trūkumas... A. Litvinenko pataria pradėti nuo mažų pasižadėjimų sau. Pavyzdžiui, ryte atsikėlus išgerti stiklinę vandens, kartą per savaitę nueiti paplaukioti baseine, o vakarais rinktis baltyminį maistą. Apdovanokite save, kai pasieksite bent mažą tikslą. Pasilepinkite grožio procedūromis arba nusipirkite jau mažesnio dydžio drabužį. Nedideli pokyčiai nekelia streso, o procesas teikia malonumą. Po mėnesio ar trijų savaičių išsikelkite kitą nedidelį tikslą ir net nepastebėsite, kaip tolimas didysis tikslas vis artės. Užsibrėžkite realius tikslus: 1.5-3 kg per mėnesį. Lėtai? Užtat užtikrintai.

Sudarykite taisyklių sąrašą ir nuoširdžiai jų laikykitės. Mėgaukitės gyvenimu: būkite žvalūs, energingi ir pasiruošę kasdieniams iššūkiams. Atminkite, kad sveikata ir laimė – Jūsų pačių rankose. Suvokite, kad Jūs nusipelnėte visaverčio ir laimingo gyvenimo. Sveiki gyvenimo įpročiai, mityba ir disciplina – pastovus darbas, tačiau jo vaisiai itin saldūs. „Klaipėdos baseino” darbuotojai tiki, kad sportas, subalansuota mityba, poilsis – harmoningos kasdienybės dedamosios dalys. Linkime, kad nauji, o gal šiek tiek primiršti pokyčiai būtų naujo gyvenimo būdo pradžia. O kad žengti sveikesnio gyvenimo link būtų lengviau, sekite straipsnių ciklą „Lieknėk su Klaipėdos baseinu”.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder