"Lietavai" vadovaus Robertas Poškus

"Lietavai" vadovaus Robertas Poškus

Jonavos „Lietava“ išsirinko naują vyriausiąjį trenerį. Juo taps 2014 m. „SMScredit.lt A lygos“ sezone „Klaipėdos granitui“ vadovavęs Robertas Poškus, su kuriuo jau artimiausiomis dienomis bus pasirašyta sutartis.

R.Poškus vyr. trenerio poste pakeis iki tol ekipai vadovavusį Marių Bezykornovą, kuris likti už Jonavos komandos vairo nebegalėjo, nes jo turima trenerio kvalifikacija šiuo metu neatitinka Lietuvos futbolo federacijos nustatytų licencijavimo reikalavimų.

Vos trejas dienas su komanda praleidęs būsimas ekipos treneris šiandien pirmą kartą stojo už „Lietavos“ komandos vairo draugiškose rungtynėse, kuriose Jonavos ekipa lygiosiomis 0:0 sužaidė su kita „SMScredit.lt A lygos“ komanda Utenos „Uteniu“.

Alyga.lt svetainė pakalbino R.Poškų apie apie kvietimą prisijungti prie komandos, sezono tikslus ir parengtį čempionatui ir santykius su M.Bezykornovu.

Kada sulaukėte „Lietavos“ kvietimo? Ar jis buvo netikėtas?

Kvietimas nebuvo netikėtas - žinojau, kad ieško trenerio. Lietuvos futbolo pasaulis nėra didelis, vieni kitus gerai pažįsta ir viską žino. Šios savaitės antradienį sulaukiau klubo vadovų skambučio. Trečiadienį jau buvau Jonavoje. Čia susitikau su komandos vadovybe, aptarėme klubo situaciją, tikslus, apžiūrėjau bazę, stebėjau komandos treniruotę, susipažinau su žaidėjais, o šiandien jau turėjau galimybę juos pamatyti aikštėje rungtynėse.

Ar ilgai svarstėte, kol priėmėte sprendimą dirbti komandoje?

Kiekvienas pasiūlymas gali tikti, gali netikti, todėl reikia įvertinti sąlygas, keliamus tikslus. Apsvarstyti visada yra ką. Bet, tikrai neslėpsiu, buvo labai malonu sulaukti pasiūlymo iš „Lietavos“ klubo, gyvuojančio jau 20 metų. Džiaugiuosi, kad šiemet jis pasiryžo lipti laipteliu aukščiau. Jonavoje žmonės myli futbolą, tvarkysis aikštę. Tokie planai mane tenkina.

Kokie „Lietavai“, o tuo pačiu ir jums, keliami tikslai būsimame sezone?

Svarbiausia - pasirodyti kuo garbingiau. Žinoma, stengsimės, kad nereiktų dėl vietos lygoje varžytis pereinamosiose rungtynėse sezono pabaigoje. Norėtųsi būti aukščiau septintosios vietos. Tačiau dabar sprendžiame įvairias problemas, teks žaisti ne savo namų aikštėse. Jas išsprendus, vasarą galbūt galėsime labiau komplektuoti sudėtį ir kelti sau naujus tikslus. Dabar tiesiog norime startuoti ir startuoti gerai.

Negalėjote dalyvauti formuojant komandos sudėtį. Ar ji jus tenkina?

Komanda tikrai turi nemažą potencialą. Sudėtyje yra patyrusių žaidėjų, žaidusių lygoje, neblogai atrodo ir vietinis jaunimas. Komandos branduolys tikrai tenkina. Su šia sudėtimi dirbti galima.

„Lietavai“ vadovavęs treneris Marius Bezykornovas nuo šiol bus vyr. trenerio asistentu. Kokie bus jūsų santykiai? Kaip dirbsite?

Marius puikiai supranta situaciją. Šiuo metu kitaip būti ir negali. Mes esame tikrai geri draugai, patiems kartu teko žaisti, todėl jis puikiai mane žino, o as žinau jį. Tai geras treneris ir tikiu, kad ateityje jis galės treniruoti aukščiausios lygos komandas. Šiuo metu jau dalijamės darbus ir jų yra tiek daug, kad mums abiems nepakenktų turėti dar bent porą padėjėjų.

Šiandien jau pamatėte komandą aikštėje. Kokį įspūdį ji paliko? Kokios yra silpnosios vietos?

Džiaugiuosi, kad komandos branduolys yra labai kovingas. Pamačiau, kad jie kovoja vienas už kitą, turi ir rodo charakterį. Trūkumų dar tikrai daug kiekvienoje grandyje. Dėl sunkių aikštės sąlygų komanda negalėjo pilnavertiškai treniruotis, šiuo metu neturime tinkamos aikštės. Tai atsiliepia ir progų realizacijoje, kurių mūsų puolėjai turėjo labai gerų. Bet tai, ką mačiau šiandien, tikrai teikia vilčių ateičiai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder